Recensie: Star Wars Rogue One het officiële filmboek

Titel: Star Wars Rogue One het officiële filmboek

Genre: Informatief

Uitgeverij: Dark Dragon Books

Bladzijdes: 76

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789460785986

Prijs: 4,99

Cijfer: 8/10

 

Het Keizerrijk is een superwapen aan het bouwen die veel schade kan brengen aan het universum. De Rebellenalliantie is hier fel op tegen, dus met een groepje helden wordt er een missie gestart om de bouw van dit superwapen te laten stoppen. Het is nog maar de vraag of dit gaat lukken…

 

Tijdens de kerstdagen zouden we bij ons thuis niet aan cadeautjes doen, maar mijn zusje wilde toch aan elk familielid wat geven. Ik kreeg van mijn zusje het officiële filmboek van Star Wars Rogue One, waar ik ontzettend blij mee was. Ik had de film nog niet gekeken, maar twee weken na de feestdagen had ik de film in de bioscoop gezien en kon ik beginnen met het filmboek!

Het officiële filmboek van Star Wars Rogue One laat je kennismaken met de personages in de film, de verschillende tegenstanders en bondgenoten, de wapens en de locaties. Op een mooie wijze worden alle personen beschreven en wordt er duidelijk uitgelegd hoe de oorlog precies in elkaar steekt. Zelfs als je de film al hebt gezien, leer je toch nieuwe kanten kennen van bepaalde personages. Zo vond ik bepaalde soldaten in de film niet heel bijzonder, maar in dit boek wordt hun karakter steeds duidelijker.

Naast alle informatie over de personages en andere aspecten uit de film met daarbij mooie foto’s, wordt er ook veel concept art in de schijnwerpers gezet. Hierdoor zie je de eerste ideeën die de makers hadden van bepaalde kleding, wapens, voertuigen en meer. Deze stijl ziet er al redelijk realistisch uit, maar heeft ook unieks. Op het einde zit er vooral veel prachtige concept art-beelden en een mooi overzicht van alle stripboeken en hoe je deze op de beste manier kan lezen. Hierdoor wordt je zeker enthousiast gemaakt om de stripboeken eens op te pakken.

Het officiële filmboek van Star Wars Rogue One kan je gewoon niet laten liggen als je van de film hebt genoten, zeker met zo’n lage prijs. Het is een dun boekje, maar het geld is het meer dan waard door alle informatie, concept art en mooie vormgeving. Ik krijg gewoon zin om alle films te gaan kijken…

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.