Recensie: Star Wars The Force Awakens Het Complete Werk

Titel: Star Wars The Force Awakens Het Complete Werk

Auteur: Pablo Hidalgo

Genre: Films, Illustratie, Science Fiction

Uitgeverij: Meisenmaas

Bladzijdes: 80

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789030501398

Prijs: 19,95

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads

P1070649

Star Wars The Force Awakens is het zevende deel in de Star Wars-reeks. Dit boek is een complete gids voor de film, waarin de personages, alle wezens, voertuigen, machines en locaties worden beschreven. Een boek voor de echte Star Wars fan!

P1070652

Het heeft even geduurd voordat ik een Jedi werd. Pas een paar maanden geleden begon ik de originele trilogie te kijken en ik was helemaal verkocht! Toen ik eenmaal naar de bioscoop ging voor The Force Awakens, keek ik mijn ogen uit. Dit vervolg is geweldig en ik wilde alleen maar meer! Gelukkig is het complete werk uitgekomen, een boek waarin alles werd uitgelegd over The Force Awakens.

P1070653

Star Wars The Force Awakens Het Complete Werk is een prachtig vormgegeven boek waarin heel veel dingen uit de film in beeld worden gebracht. Verschillende planeten worden beschreven, veel belangrijke personages staan gedetailleerd in het boek. De kwaliteit van alle voorwerpen, karakters en locaties zijn echt van schitterende kwaliteit, net als bij de film kan je genieten van de meest mooie beelden in het Star Wars-universum!

P1070654

De inhoud heeft een chronologische volgorde van de film. Je begint met een introductie over wat er de afgelopen tijd is gebeurd en daarna kon je personages als BB-8 en Poe Cameron tegen, die ook als eerst in de film te zien zijn. Daarna kom je personages als Kylo Ren, Finn, Rey en verschillende Troopers tegen die allemaal goed worden beschreven. Ik vond de woordenschat van de schrijver heel divers, elke zin is met veel zorgvuldigheid opgesteld en er worden mooie zinnen geformuleerd om bepaalde personages, ontwikkelingen of voorwerpen te omschrijven.

P1070655

Ik vond Het Complete Werk van een fantastische film heel gaaf en elke bladzijde was weer een kunstwerk, maar de hele afwerking had soms wat gekke dingen. De laatste twee bladzijdes over kasteelgasten is bijvoorbeeld nog steeds in het Engels, wat ik behoorlijk raar vond. Blijkbaar is niet alles vertaald of hebben ze een fout bij de drukker gemaakt? Ik vond het wat vreemd, maar gelukkig kon ik de tekst nog redelijk begrijpen. Voor de rest heb ik weinig aan te merken aan deze gids. Star Wars is een geweldige fandom en het boek laat dat maar al te goed zien!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.