Recensie: Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums

Titel: Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums

Auteur: Christopher Edge

Vertaling: Nan Lenders

Genre: Contemporary, Middle Grade

Uitgeverij: Meis en Maas

Bladzijdes: 200

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789030502760

Prijs: 12,95

Cijfer: 10/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Steins moeder ik pas overleden aan kanker. Hoewel zijn ouders allebei wetenschappers zijn en genoeg weten over natuurkunde, kan Steins vader geen antwoord geven op de vraag waar Steins moeder nu is. Hij vertelt Stein wat over parallelle universums en kwantummechanica en dat is genoeg voor Stein om op onderzoek te gaan. Wat nou als hij naar een parallel universum kon gaan waar zijn moeder nog wel leeft? Stein bedenkt een plan om zijn moeder te vinden, maar gaat dat hem wel lukken?

 

Een aantal weken terug kwam ik in aanraking met de eerste twee hoofdstukken van Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums. Deze twee hoofdstukken maakten me al enorm nieuwsgierig naar de rest van het verhaal, dus vanaf dat moment keek ik al enorm uit naar dit boek. De uitgeverij mailde mij zelfs dat ik mee mocht doen aan de blogtour rondom dit boek en vandaag is het aan mij de beurt om dit boek te recenseren! Was dit verhaal net zo mooi als ik had verwacht? Het korte antwoord: Ja. In elk mogelijk universum dat er bestaat zou ik op deze vraag ja zeggen, want Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums is in alle opzichten prachtig.

Dit boek, waar moet ik toch beginnen? Er is genoeg te melden over dit ontroerende, zielige, grappige en ook spannende verhaal. Christopher Edge zorgde ervoor dat ik al snel fan werd van zijn werk. Christopher heeft een vlotte schrijfstijl, maar stopt naast alle kennis over universums zo veel emotie in dit verhaal. Het is niet alleen een zoektocht naar de moeder van Stein terwijl hij alles komt te weten over kwantummechanica, maar het is ook een verhaal over rouw. Ik leefde ontzettend mee met deze jongen. Stein is een buitenbeentje met twee intelligente ouders en doet er alles aan om zijn moeder weer te kunnen zien. Het verwarmt je hart om te zien hoe Stein op avontuur gaat en in vervelende, spannende, grappige situaties terecht komt. Stein heeft echt een pure ziel en je wenst hem echt het beste toe, het is echt een personage dat je zo in je hart sluit. Ik vind het heel mooi om te zien dat zo’n onschuldig kinderzieltje zijn eigen zoektocht start naar zijn overleden moeder, waardoor je ongetwijfeld een brok in je keel gaat krijgen.

 

Hoewel ik niet al te veel ga verklappen over het verhaal (het hele avontuur moet je zelf maar ontdekken), kan ik wel zeggen dat ik aangenaam verrast werd toen Stein eenmaal plannen maakte om zijn moeder te zoeken. Ik had verwacht dat zijn ideeën puur ideeën zouden blijven, maar hij maakt er echt werk van en komt een heel eind! Hierdoor werd Steins zoektocht ontzettend leuk, gevarieerd en vol met verrassingen. Ik bleef maar lezen en lezen, waardoor ik dit boek gewoon in een zit heb uitgelezen. Als je gewoon eenmaal begint met het lezen over Stein, is er geen weg meer terug!

 

En wauw, dat einde. Man man man, wat wist dat toch een impact op mij te maken. Dit boek is dan wel een cool avontuur, het is ook ontzettend mooi, zielig en ontroerend tegelijkertijd. Ik kan je Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums van harte aanraden als je houdt van boeken als Suzy en de kwallen en De appeltaart van hoop (en dat zegt wat, want deze boeken staan op het lijstje van mijn favoriete boeken). Koop dit boek, ga er goed voor zitten, lees hem in een keer uit en zorg voor de zekerheid voor wat tissues, want dit schitterende verhaal zal je kunnen ontroeren in elk universum.

Stein Knap en het mysterie van de parallelle universums ontving ik als recensie-exemplaar in ruil voor een eerlijke recensie en mijn deelname aan de blogtour.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.