Recensie: Steven Universe Guide to the crystal gems

Titel: Steven Universe Guide to the crystal gems

Auteur: Rebecca Sugar

Genre: Informatief

Uitgeverij: Penguin Young Readers Group

Bladzijdes: 90

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9780843183160

Prijs: 11,11

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Steven Universe is een serie over drie crystal gems die Steven laten opgroeien, een jongen die half mens, half gem is. In dit boek vertelt Steven je alles over de crystal gems, hun krachten, alle personages in de serie en alle leuke dingen die hij meemaakt. 

Steven Universe is langzamerhand één van mijn favoriete tekenseries geworden. Deze serie is zo goed uitgewerkt, met een prachtige worldbuilding en fantastische personages. Een boek over Steven Universe had ik dus zeker op mijn verlanglijstje staan en voor mijn verjaardag kreeg ik het boek! Eindelijk kon ik lezen over de crystal gems.

Het boek is geschreven door de maker van Steven Universe, wat meteen al goede verwachtingen schept. De inhoud is erg mooi, past bij de serie en is lekker kleurrijk. Je krijgt genoeg te weten over de personages uit Steven Universe en door het perspectief van Steven krijgt het boek een persoonlijke sfeer. Het is echt net alsof Steven jou dingen vertelt over de crystal gems. Steven is altijd erg positief en ontzettend aardig, dus hij prijst zijn vrienden echt de hemel in.

Steven vertelt dus lovend over de andere personages, maar laat ook wat herinneringen zien waarin het karakter van bepaalde personages wordt verduidelijkt. Hierbij zie je allemaal kleine stukjes uit de serie, wat af en toe echt hilarisch is. Het laat echt zien hoe aandoenlijk de serie is en hoeveel Steven geeft om zijn vrienden. Zeker wanneer Steven vertelt over zijn moeder, kreeg ik echt een brok in mijn keel.

Hoewel je niet heel veel nieuwe of bijzondere informatie tegenkomt in dit boek, geeft Guide to the Crystal Gems wel een mooi beeld van de serie en is het erg leuk om te zien wat Steven allemaal te zeggen heeft over de crystal gems. Je krijgt in ieder geval zin om de serie weer eens te gaan kijken! Een aanrader voor de fans dus.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.