Recensie: Stille getuige

Titel: Stille getuige16 Stille getuige Eva Burgers

Auteur: Eva Burgers

Genre: Thriller, Young Adult

Uitgeverij: Kluitman

Bladzijdes: 176

Bindwijze: Hardcover

Prijs: 13,95

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Als Nikki na haar schoolfeest naar huis loopt, ziet ze dat haar klasgenootje Diane wordt ontvoerd in een busje. Nikki schrikt hier enorm van en durft het er met niemand over te hebben. Wanneer Diane dood wordt gevonden, slaat de paniek pas echt op, want Nikki heeft een vermoeden van wie het busje is, een persoon die dichtbij haar staat… Moet ze haar informatie aan iedereen vertellen of komt het gevaar dan juist dichterbij?

 

Nadat ik Flashback in een middagje had uitgelezen, ging ik meteen door in Stille getuige. Ik wist al hoe Eva Burgers boeken zijn, dus ik vermoedde dat ik deze keer wel de juiste dader(s) zou kunnen vinden. Nou dit gebeurde niet, want Eva Burgers heeft me weer weten te verbazen met deze spannende jeugdthriller.

 

Net als in Flashback volg je meerdere personages in hun zoektocht naar de waarheid. Diane is ontvoerd en uiteindelijk ook vermoord, wie heeft dit gedaan? Nikki weet geen raad en vraagt uiteindelijk ook hulp aan anderen. Ze is bang dat de leden van een club achter de dood van Diane zitten, maar wat moet ze doen als haar vriendin ook in deze groep zit en een relatie krijgt met een van de leden? Als lezer kan je goed de paniek van Nikki voelen, maar ook die van andere personages.

 

Het einde heeft me flink weten te verbazen, en dat juist terwijl er wat aanwijzingen werden gegeven naar de dader, maar die zag ik totaal over het hoofd omdat ik de juiste dader totaal niet verdacht vond. Burgers heeft een goed einde weten neer te zetten, vriendschappen worden enorm op de proef gesteld. Het allerlaatste hoofdstuk vond ik alleen wat matig, alsof er toch wat kalm werd gereageerd op de ontknoping. Dit maakt Eva Burgers gelukkig goed met een onverwacht plot en realistische personages. Ze weet ook goed de gevoelens bij de lezer op te wekken, ik kreeg aan sommige personages een grote hekel tijdens het lezen van dit boek. Ook leest dit boek lekker vlot en had ik het binnen een avondje uit. Een spannende jeugdthriller van Hollandse bodem, geschikt voor stoere leerlingen van de onderbouw!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.