Recensie: Terug naar Raas (Raas #2)

Titel: Terug naar Raas (Raas #2)

Auteur: Jenny McLachlan

Vertaling: Sandra C. Hessels

Genre: Middle Grade, Fantasy

Uitgeverij: Van Goor

Bladzijdes: 304

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789000367924

Prijs: 18,99

Link naar de pagina op Goodreads

Arthur en Rose willen maar al te graag terug naar Raas, hun fantasiewereld van vroeger die werkelijkheid is geworden. Ze hebben zulke mooie avonturen beleefd vol draken, zeemeerminnen en vele vrienden in Raas, dat willen ze weer! Bij hun bezoek aan opa kunnen ze Raas weer verkennen, maar de gevaarlijke vogelverschrikker Strokop is weer aanwezig in hun fantasiewereld. Hij is op zoek naar de doos waar de dingen in zitten waar Arthur en Rose het meest bang voor zijn. Als Strokop deze doos weet te bemachtigen, wordt Raas voor de twee een grote nachtmerrie! Kunnen ze Strokop op tijd stoppen en de doos in veiligheid brengen?

Het land van Raas is een heerlijk verhaal voor jonge avonturiers die houden van fantasy. Het eerste deel vond ik heel leuk, dus het vervolg wilde ik maar al te graag lezen! Zeker door de mooie cover en de illustraties is het een aanwinst voor je boekenkast, maar is het vervolg net zo leuk als het eerste deel?

Terug naar Raas neemt je weer mee op een spannend avontuur waarin Rose en Arthur nieuwe dingen in Raas ontdekken. Als kind een fantasiewereld bedenken lijkt een suf iets, maar dat is het niet als je fantasiewereld werkelijkheid wordt! Arthur en Rose zijn al iets ouder, maar hun enthousiasme voor Raas blijft voor eeuwig bestaan. De twee gaan snel weer terug naar Raas en ze merken dat Raas niet de veilige plek is die ze voor ogen hadden. Strokop heeft een gemeen plan bedacht en de broer en zus moeten hem stoppen! Zet je schrap, want Raas heeft nog genoeg plekken die verkend kunnen worden!

Hoewel ik het verhaal soms niet zo meeslepend vond als het eerste deel, wist het verhaal mij toch te verrassen. Ik dacht dat ik alles wel wist over Raas, maar niets is minder waard! Arthur en Rose moeten misschien wel hun grootste angsten trotseren en het hele idee van een fantasiewereld die werkelijkheid is geworden is in dit deel uitgebreid. Wat doe je precies met ideeën voor je fantasiewereld die de ander niet leuk vindt? Daar heeft Jenny McLachlan goed over nagedacht en wat leuks voor bedacht! Daarbij vond ik de doos met angsten een erg fijne toevoeging waardoor je Arthur en Rose beter leert kennen. Ze zijn moedig en steunen elkaar door en door, en weten steeds volwassener te worden, hoewel ze hun jeugdigheid behouden.

Dit vervolg maakte misschien iets minder indruk dan het eerste deel, maar het is alsnog een zeer prettig boek over de kracht van verbeelding en het trotseren van je eigen angsten. De illustraties in het verhaal maken het boek heel speels en je geniet mee met alle avonturen die Arthur en Rose beleven. Raas is een plek die voor eeuwig in hun hart blijft, en dat is ook zo bij jou!

Beoordeling: 7/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media, waar ik de uitgeverij zeer dankbaar voor ben.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.