Recensie: The Cage (The Cage #1)

Titel: The Cage (The Cage #1)

Auteur: Megan Sheperd

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Van Goor

Bladzijdes: 350

Bindwijze: Paperback

Prijs: 15,00

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Cora wordt wakker in een nieuwe omgeving. Ze is in een woestijn, maar als ze deze nieuwe plek verder verkent ziet ze dat er ook veel andere klimaten in de buurt zijn. Cora ontmoet twee jongens en een ander meisje die allemaal niet weten waar ze zijn. Wat is dit voor plek? Ze krijgen te horen dat ze in de gaten worden gehouden door de Kindred, buitenaardse wezens die vertellen dat de vijf pubers de laatste overlevenden zijn van de aarde. Het groepje moet wennen aan hun nieuwe omgeving, maar krijgen al snel bedenkingen bij de Kindred. Ze leven in een kooi, maar wat zit er buiten deze omgeving? Wat voor plannen hebben de aliens met ze en is de aarde werkelijk verwoest? 

 

Van Best of YA mocht ik The Cage gaan recenseren. Ik had al veel gehoord over dit boek. Er was nog veel discussie over welke cover Van Goor ging kiezen voor The Cage, maar uiteindelijk hebben ze de originele versie gekozen. De uitgeverij was wel bang dat het boek een meisjesachtige indruk zou geven en niet opgepakt zou worden door jongens. Gelukkig kan deze fanboy de proef op de som nemen en kijken of dit boek wat is voor jongens! Ik had hoge verwachtingen van dit boek en gelukkig kwamen die zeker uit.

 

Bij het lezen van The Cage krijg je zo veel vragen over hoe en wat. Cora en alle andere gevangenen ontdekken steeds weer wat over hun plekje in deze bijzondere natuur en over de buitenaardse wezens die de pubers als een vogel in een kooitje bestuderen. Wat zijn de aliens van plan met de pubers en zijn ze echt de laatste levende mensen? Wat gebeurt er buiten de kooi en is hun leefomgeving wel veilig? Het boek bleef mij maar boeien, waardoor je al snel meerdere hoofdstukken dan verwacht leest. Megan Shephard schrijft ook vlot, met genoeg detail en ze laat personages sprankelend overkomen. Af en toe waren er wel hoofdstukken waarin er niet al te veel gebeurde, maar daar kwam telkens snel verandering in.

 

Ik ben echt gek op de science-fiction in dit boek. De buitenaardse wezens zijn zo interessant en ik wilde zo veel te weten komen over het hele gebeuren. Dit boek is ook zeker bedoeld voor jongens, er is genoeg actie en ontdekkingen vliegen je om de oren. Daarbij wordt een hoofdstuk telkens beschreven vanuit het perspectief van één van de pubers. Hierdoor lees je niet alleen vanuit het perspectief van een meisje, maar lees je vaak genoeg over de gedachtegang van de jongens. Deze wisselingen zijn totaal niet storend, maar zorgen er juist voor dat je de personages beter leert kennen. De jongeren zijn allemaal verschillend en hebben unieke karaktertrekken, waardoor er lekker veel variatie is in dit boek.

 

In dit boek is er ook wat sprake van romantiek, maar dit valt nog reuze mee. Sterker nog, zelfs ik shipte een bepaald koppel en dat had ik totaal niet verwacht. Het is een koppel dat ik niet zag aankomen (gewoon echt NIET), maar ja, ik ben dus veranderd in zo’n shipper. De romantiek is beter dan verwacht, het is niet zoetsappig, maar juist ruw en realistisch. Wat mij soms wel kon ergeren, was het gedrag van bepaalde personages in het boek. Ik zal geen namen noemen, maar sommige personages waren echt raar of deden schandalige dingen in het boek. Hierdoor las ik bepaalde stukken met een diepe frons, een flinke afkeer had ik zeker bij iemand! Gelukkig spraken vele personages mij wel aan en kan ik niet wachten op het volgende deel van The Cage, zodat ik nog meer kan ontdekken van deze bizarre (ruimte)wereld! The Cage, een aanrader voor jongens en meiden, voor zwijmelaars en science-fiction-liefhebbers, voor avonturiers en ontdekkers!

6 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Dit lijkt mij een supertof boek!

  2. Ik hoor nogal verschillende meningen over dit boek, de een vindt het geweldig, de ander helemaal niets. Maar ik vind het concept erg gaaf klinken, dus ik ga het toch maar eens lezen 🙂

  3. Dit boek staat op mijn wishlist, ben er heel benieuwd naar!

  4. Ziet er prima uit!

  5. Dit boek heb ik net gekocht in de uitverkoop bij de Bruna, en het eerste wat ik deed was daarna jouw recensie opzoeken hahah. In iedet geval ben ik nu wel enorm blij dat ik hem heb gekocht ik kan ik niet wachten om hem te lezen ah! Het lijkt me echt een tof boek!

    1. Echt zo cute dat je mijn recensie dan meteen opzoekt, schattig kind dat je bent.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.