Recensie: The Case of Beasts: Explore the Film Wizardry of Fantastic Beasts and Where to Find Them

Titel: The Case of Beasts: Explore the Film Wizardry of Fantastic Beasts and Where to Find Them

Auteur: Mark Salisbury

Genre: Informatief

Uitgeverij: HarpercollinsPublishers

Bladzijdes: 160

Bindwijze: Hardcover

Prijs: 30,95

ISBN:9780008204600

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Kom alles te weten over Fantastic Beasts and Where to Find Them! Lees over de personages, acteurs, plekken en wezens die voorkomen in de film. Naast informatie zie je ook exclusieve beelden en andere extra’s die je nog meer informatie geven over de film dan je ooit had gedacht.

Toen ik een dagje in Londen was, zag ik dit prachtige boek met korting bij de Waterstones liggen. Als echte fan van Fantastic Beasts and Where to Find Them kon ik dit boek niet laten liggen, dus aan het einde van de avond nam ik dit boek mee met het andere filmboek en de Pokémon Encyclopedia. Ik had verwacht dat dit een boek was dat voornamelijk ging over de wezens in de film, maar dat was dus iets anders. Alsnog ben ik niet teleurgesteld, want A Case of Beasts is een prachtig boek!

A Case of Beasts is een wat uitgebreidere filmboek dan Inside the Magic. Er is iets meer informatie te vinden over de acteurs, de personages (over Jacob wordt bijvoorbeeld iets vertelt wat je niet tegenkomt in de film). Je begint met Newt Scamander, om vervolgens veel te zien over alle locaties waar het verhaal zich afspeelt. Vervolgens komen veel personages aan de orde en aan het einde wordt er meer verteld over alle fantastic beasts and hoe ze zijn gemaakt.

De opmaak van het hele boek vind ik erg gaaf gemaakt. De flap waarmee je het boek opent heeft wat weg van een daadwerkelijke koffer die je opent. Bij elke locatie of personage die wordt behandeld zie je naast alle foto’s ook nog extraatjes op de pagina, zoals kranten, stempels van de magische overheid, maar zelfs extra’s die niet onderdeel van de pagina zelf zijn! Zo is er een paspoort van Tina dat je kan uitklappen en wat kleine posters zoals de zoekposter van Newt of een kaart. Het maakt het boek wat interactief en daardoor ontzettend leuk om te ontdekken!

The Case of Beasts vond ik een hele mooie uitgave en staat zeker op mijn lijstje met favoriete filmboeken. Meer informatie over de film met daarbij nog hele mooie illustraties en extra’s. De combinatie met Inside the Magic is wel wat overbodig, want dit boek meldt eigenlijk dezelfde informatie, maar dan met meer extra’s.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.