Recensie: The fates divide (Carve the mark #2)

Titel: The fates divide (Carve the mark #2)

Auteur: Veronica Roth

Vertaling: Maria Postema

Genre: Science Fiction, Young Adult

Uitgeverij: Best of YA, Van Goor

Bladzijdes: 374

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000354245

Prijs: 18,99

Link naar de pagina op Goodreads

 

Cyra Noavek en Akos Kereseth zijn door het lot verbonden. Akos zal sterven in dienst van de familie Noavek, maar ondanks dit vreselijke lot heeft hij gevoelens gekregen voor Cyra. De strijd is nog niet voorbij, want de vader van Cyra, waarvan mensen dachten dat hij was overleden, komt de Shotet-troon opeisen. Lazmet is een man die de oorlog wil beginnen, wat verschrikkelijke gevolgen zal hebben. Cyra en Akos moeten hem stoppen, maar is dit wel mogelijk met hun lotsbestemmingen?

Veronica Roth weet na haar trilogie van Divergent een nieuwe serie te beginnen. Dit keer een tweeluik waarvan het eerste deel (Carve the mark) vorig jaar uitkwam. Dit boek vond ik erg tof, maar wel wat anders dan de eerste boeken van Veronica. Hoe zou het einde van deze serie zijn? The fates divide bracht weer een spannend avontuur met zich mee, maar wist dit boek mij te verrassen?

Hoewel ik in het begin even moeite had om weer in het verhaal te komen, zat ik er al snel weer in. Roths schrijfstijl blijft fascinerend en ze wist mij altijd wel te boeien. Althans, het lag heel erg aan de situatie. Mijn enthousiasme voor dit boek kwam namelijk in vlagen. Op bepaalde momenten was er een cliffhanger of een plottwist waardoor ik snel doorlas, terwijl de ‘tussenmomenten’ geen interesse in mij opwekte. Soms was het boek fantastisch en keek ik mijn ogen uit, terwijl andere hoofdstukken van mij niet perse hoefden. Hierdoor weet Veronica op de belangrijke momenten je aandacht goed te pakken, terwijl daarna het verhaal wat traag verloopt.

Ondanks het feit dat het verhaal soms niet helemaal lekker liep, heb ik wel genoten van de wereld die Roth heeft geschapen. In dit deel kom je wat andere planeten tegen en ik vond de beschrijvingen van de verschillende culturen en locaties indrukwekkend beschreven. De werelden in deze serie zijn soms wreed, maar de volkeren zijn sterk en kunnen wel tegen een stootje. Ook vond ik de personages heel sterk overkomen, maar dat had ik vooral bij Cyra en Akos. Zij straalden door hun complexe persoonlijkheid en hun innerlijke strijd, terwijl andere perspectieven juist minder interessant voor mij waren. De hoofdstukken vanuit Cyra en Akos brachten wat meer vaart in het verhaal, terwijl personages zoals Cisi en Eijeh juist de vaart eruit haalden.

The fates divide is een mooi slotdeel van het tweeluik van Veronica Roth. Ik denk niet dat het Divergent kan overtreffen, maar het heeft juist een hele andere setting. Het verhaal was op sommige momenten heel sterk, terwijl het op andere momenten niet mijn interesse had. Desondanks heb ik met veel spanning gelezen tijdens de laatste hoofdstukken en vind ik dat Veronica Roth het verhaal op een waardige manier heeft afgesloten. Hopelijk is Veronica nog lang niet uitgeschreven, want ik ben erg benieuwd naar nieuwe verhalen die ze weet te bedenken.

Beoordeling: 7/10

Dit boek heb ik mogen ontvangen als recensie-exemplaar van uitgeverij Unieboek, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media. 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.