Recensie: The Gospel According to Larry

Titel: The Gospel According to Larry4 The Gospel According to Larry Janet Tashjian

Auteur: Janet Tashjian

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Lemniscaat

Bladzijdes: 166

Bindwijze: Paperback

Prijs: 10,49

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Josh is een doodnormale puber. Hij zit op de middelbare school, is verliefd op zijn beste vriendin en is daarnaast… Een beroemde anonieme blogger. Josh blogt onder de naam Larry die een blog heeft gestart om de wereld te verbeteren met zijn preken. Deze blog wordt steeds bekender en veel mensen gaan op zoek naar de persoon die achter Larry schuilt. Josh wil niet ontdekt worden, hij zou zijn geheim alleen willen delen aan zijn stille liefde Beth, die hem hopelijk dan meer gaat zien dan alleen haar goede vriend.

 

Toen ik een interview had waarin ik moest vertellen over Fanboys en Fangirls, kreeg ik van mede-Best-of-YA-promoteamlid Manon dit boek als bedankje. Een boek over een blogger die door zijn blog beroemd wordt, dat is vast een boek voor mij! Hierbij een bedankje terug aan Manon, ik heb zeker genoten van dit boek!

 

The Gospel According to Larry is een grappig boek over een bescheiden jongen die de wereld wil verbeteren door zijn blog. Hij predikt over de consumptiemaatschappij en hoe afhankelijk we hiervan zijn. Josh wil mensen op de hoogte brengen van deze gevaren, maar wil anoniem blijven. Ik vond zijn personage heel cool, het verhaal bevat veel humor en de opmerkingen bij het verhaal zijn ook heel leuk. Ik merkte al gauw dat Josh het niet zo makkelijk heeft als het lijkt, dit maakt hem sympathiek en ik leefde echt met hem mee (en nee, niet alleen omdat we allebei bloggers zijn).

 

De hele zoektocht naar de ware Larry vond ik amusant, zeker aangezien Josh zich begeeft onder al zijn fans zonder dat mensen dat weten. Zelfs Beth, zijn stille liefde, weet totaal niet dat Josh de beroemde blogger is, en dat terwijl de verhalen op de blog heel veel te maken hebben met Beths leven! Beth vond ik daarom best naïef en irritant, ik kon niet helemaal begrijpen waarom Josh zo verliefd op haar is.

 

Het verhaal is leuk neergezet, maar is minder spectaculair dan verwacht. Ik werd niet ontzettend verrast door het einde, maar het is wel het einde wat ik voor ogen had en hierdoor ben ik benieuwd geraakt naar het vervolg, hoe zou het nu verder gaan met Josh? Komt er nog een vertaling van het tweede deel? Laten we het hopen, want Janet Tashjian is een goede auteur en zou graag meer over Josh lezen!

1 reactie

  1. Dit zijn zo’n beetje alle redenen waarom dit een van mijn favoriete boeken is (en Beth is inderdaad een beetje vaag, vond ik ook niet zo’n geweldig personage). Aan deel twee ben ik nog niet begonnen, maar die staat zeker op mijn leeslijstje!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.