Recensie: The Hunger Games Tribute Guide

Titel: The Hunger Games Tribute Guide6 The Hunger Games Tribute Guide

Auteur: Emily Seife

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Scholastic Press

Bladzijdes: 128

Bindwijze: Paperback

Prijs: 8,49

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

The Hunger Games komen er weer aan! De 74ste editie van dit spel gaat binnenkort van start en dit boek laat zien hoe de voorbereidingen zijn naar The Hunger Games toe en wie er allemaal aan meedoen. Een echte gids voor als je meer wilt weten over de 74ste editie van de leukste spelen allertijden!

 

Dit boek zag ik tijdens het boekenfestijn in Utrecht liggen en ik stopte het zonder nadenken in mijn bak. Ik heb al veel boeken die gaan over The Hunger Games en deze wilde ik zeker toevoegen aan mijn collectie! In de terugreis naar huis begon ik meteen in het boek en binnen een half uur had ik het boek uit!

 

In The Tribute Guide kom je alles te weten over de aanloop naar de Hongerspelen. Je krijgt eerst een introductie op Panem en alle districten. Daarna wordt uitgelegd hoe de twee kandidaten uit een district worden gekozen en krijg je een soort live verslaggeving en dit gaat het hele boek zo door. Je krijgt dus eerst uitleg over een deel van de voorbereiding op de Hongerspelen (de treinreis naar het Capitool, de training, het interview en parade) en daarna wordt er wat verteld over Katniss.

 

Het boek wordt geïllustreerd met allemaal foto’s uit de eerste film, een paar foto’s die nog nooit eerder zijn vertoond! Je krijgt bijvoorbeeld de portretten van alle kandidaten te zien met hun districtnummer. Dit maakt het boek erg leuk om te zien en het leest ook heel vlot. De schrijfstijl doet je laten geloven dat dit een boek is voor mensen uit het Capitool die voor de Hongerspelen wat willen lezen over alle voorbereidingen naar de spelen toe. Erg leuk gedaan! Je merkt gewoon het nare Capitoolsfeertje die net probeert te doen alsof de Hongerspelen een vrolijke gebeurtenis is…

 

Of het nou echt een enorme toevoeging is aan de Hongerspelen? Nee, dat niet. Afgezien van de nooit vertoonde afbeeldingen is er weinig nieuwe informatie te vinden en aangezien je binnen een half uur het boek uit hebt, voegt het niet heel veel toe aan de trilogie. Wel is het een mooi opgemaakt boek, kan je weer de Hunger Games beleven op een andere manier en als je hem toevallig voor een laag prijsje kan vinden op het Boekenfestijn, is het een goede keus om hem mee te nemen.

2 reacties

  1. Het lijkt mij wel een leuk extraatje

  2. Ah, deze wil ik ook 🙁 Jammer dat ze hem niet meer hadden toen ik op het boekenfestijn was.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.