Recensie: The Imaginary World of…

Titel: The Imaginary World of…The Imaginary World of Keri Smith

Auteur: Keri Smith

Genre: Illustratief, Doe-boek

Uitgeverij: Unieboek Het Spectrum

Bladzijdes: 181

Bindwijze: Paperback

Prijs: 15,99

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

In ”The Imaginary World of…” ga jij je eigen wereld creëren. Keri Smith heeft vele opdrachten voor je verzonnen die je helpen bij het schapen van jouw bedachte wereld waarin de mogelijkheden oneindig zijn. Een boek waarin je aan het werk wordt gezet en je fantasie wordt geprikkeld.

 

Ten eerste wil ik Unieboek bedanken voor het versturen van een exemplaar. Mijn (verzonnen) wereld kan niet meer stuk!

 

Zelf heb ik geen ervaring gehad met de boeken van Keri Smith (ik durf geen Wreck this journal te doen want ik haat boeken martelen), maar dit boek sprak mij wel aan. Het is even wennen om in een boek te schrijven/tekenen/kleuren, maar dit is juist de bedoeling bij dit boek! The Imaginary World of bevat vele leuke en originele opdrachten waarin je creatief te werk moet gaan en een eigen wereld gaat creëren. Als inleiding krijg je nog vele tips en handvatten zodat je met gemak een eigen wereld kan scheppen. Ook bevat dit boek vele trucjes om eenvoudig inspiratie op te doen. Voor creatievelingen (of mensen die creatief willen worden) is dit een uitstekend boek om eens je potloden/stiften/knutselmateriaal uit de kast te halen en aan de slag te gaan!

 

De opdrachten in dit boek zijn heel origineel en leuk om te doen. Iedereen zal dit boek anders ervaren, omdat je eigen wereld centraal hierin staat en iedereen zal dus op een andere manier gebruik maken van dit boek. Dat maakt het zo cool, het is helemaal van jou en jij bepaalt hoe dit boek er uiteindelijk uit komt te zien! Als voorbeeld kan ik mijn eigen wereld gebruiken. In het begin had ik totaal geen idee wat voor wereld ik zou maken. Zou het een magische wereld zijn, een futuristische of eentje die lijkt op mijn eigen wereld? Dankzij de eerste paar opdrachten die je helpen met inspiratie op te doen kreeg ik de slag te pakken. Mijn wereld is Fandomania, de wereld vol met Fandoms waarin ik heers als ultieme Fanboy! Zodra je eenmaal begint met jouw wereld, zal je er vaak aan moeten denken. Ik zal binnenkort ook posts maken met mijn creaties van mijn eigen wereld, zodat je nog meer kan zien van dit vrolijke boek.

 

The Imaginary World of… is een interactief boek waarbij je jezelf van je origineelste kant kan laten zien. Je kan je eigen wereld maken, jij hebt de touwtjes in handen! Zelf ben ik dol op alle opdrachten en de inspiratie die ik opdoe. Benieuwd of jij het ook leuk zal vinden? Probeer het uit, wie weet creëer je de wereld uit je mooiste dromen!

2 reacties

  1. Hier ben ik wel benieuwd naar! Wreck this journal vond ik echt ontzettend leuk (al had ik ook wel moeite met sommige opdrachten… ‘breek de rug van het boek’ enzo)

    1. Gelukkig hoef je hier niet ruggen te breken! 😉

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.