Recensie: The Kane Chronicles Survival Guide

Titel: The Kane Chronicles Survival Guide
Auteur: Rick Riordan
Genre: Informatief, Mythologie
Uitgeverij: Puffinbooks
Bladzijdes: 144
Bindwijze: Hardcover
Prijs: Varieert
Cijfer: 8/10
Link naar de Goodreads-pagina

Altijd meer willen weten over de familie Kane en de Egyptische goden van de serie van Rick Riordan? Dan heb je het juiste boek te pakken. The Kane Chronicles Survival Guide gaat dieper in op de personages uit deze serie, de goden en de voorwerpen en plekken die voorkomen in het verhaal. Een must voor fans van Rick Riordan.

Als diehard-Rick Riordan-fan moest ik dit boek wel hebben. Binnenkort krijg ik het tweede deel uit de serie, en een gedetailleerde blik hebben op deze boeken wilde ik zeker wel bezitten!

Laten we eerst beginnen bij de vormgeving van dit boek. Deze is echt prachtig. De voorkant vind ik persoonlijk best gaaf gemaakt, en dat is nog maar het begin van alle afbeeldingen die in dit boek staan. Vele personages zijn getekend die ook best lijken op het beeld wat ik in mijn hoofd had toen ik De Rode Piramide las. De tekeningen en foto’s zijn erg kleurrijk, je mist dus niets als je kijkt naar de creativiteit. Ook minder belangrijke personages hebben de kans om getekend te worden en ik stond erg versteld van de tekeningen. Daarnaast zijn er nog genoeg oud-Egyptische afbeeldingen te zien in dit boek. Alleen kijken naar de afbeeldingen in dit boek is al een genot!

De informatie in dit boek is ook uitgebreid en bevat genoeg informatie over de Egyptische serie. Eerst komt er een samenvatting van een groot deel van het eerste boek (dus lees dit pas als je gaat beginnen in deel 2, want op dat punt is het boek geschreven) en daarna komen er beschrijvingen van de personages en goden. De Egyptische mythologie wordt uitvoerig beschreven en kom je nog meer te weten over het oude Egypte!

Ben je een fan van de Kane-Chronicles en Rick Riordan? Koop dan dit boek! Het is fantastisch om dit boek door te nemen, het bevat mooie afbeeldingen, laat nog ruimte over voor je eigen verbeelding en geeft je genoeg achtergrondinformatie over je favoriete karakters en goden. Het is een goede extra voor het verhaal van de familie Kane, maar zonder dit boek kan je ook prima de serie lezen.

 

2 reacties

  1. Oeh, klinkt als een leuk boek! Ik las ergens op twitter dat er ook zo’n boek geschreven is voor Percy Jackson maar eigenlijk ben ik veel meer benieuwd naar Egyptische mythologie, dat is toch wat ‘onbekender’ 🙂

    1. Dat klopt! Ik ben ook van plan alle extra boeken van Percy Jackson te gaan kopen, dat maakt het wereldje toch wat groter 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.