Recensie: The Legend of Korra An Avatar’s Chronicle

Titel: The Legend of Korra An Avatar’s Chronicle

Auteur: Andrea Robinson

Uitgeverij: Insight Editions

Bladzijdes: 64

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9781683833932

Prijs: 23,99

Link naar de pagina op Goodreads

Avatar Korra is de nieuwe Avatar na Aang, en ze heeft vele avonturen beleefd. Ze heeft Republic City verkend en kan alle elementen beheersen, maar nu krijgt ze de opdracht van Tenzin om een naslagwerk te maken voor de volgende Avatar.

The Legend of Korra is de vervolgserie op The Last Airbender, beide series vind ik ontzettend goed en behoren met gemak tot een van mijn favorieten. Korra is een sterke Avatar, maar heeft ook veel fouten gemaakt en heeft daarvan geleerd. Ik was erg benieuwd naar dit boek, want wie weet leerde ik meer over Korra en haar avonturen!

Net als de vorige dunne verhalen van Avatar kan je vooral je ogen uitkijken bij alle illustraties. Veel zijn originele tekeningen en de hele opmaak weet de wereld van Avatar goed samen te vatten. Dit zijn zowel wat simpele tekeningen tot prachtige illustraties van locaties. Korra neemt je goed mee in haar avonturen, die worden afgewisseld met brieven van andere personages.

Deze afwisseling vond ik vooral het leukste aan het boek, want over het algemeen leer je niet erg veel nieuwe informatie. De brieven van andere personages (een paar kan je zelfs uit het boek halen) zijn juist zo leuk, omdat je echt merkt dat de personages de verschillende brieven hebben geschreven. Korra vertelt namelijk weinig over de verantwoordelijkheden van de Avatar, maar haar vriendengroep vertelt juist over alle avonturen die Korra heeft meegemaakt.

An Avatar’s Chronicle is een mooi boek als je fan bent van Korra, maar het is wellicht de minste van de drie. Heel veel nieuwe informatie krijg je niet, maar de brieven van alle personages en de mooie illustraties maken veel goed. Het maakte mij in ieder geval wel hyped om alle seizoenen weer te kijken, want deze serie is echt fantastisch!

Beoordeling: 7/10

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.