Recensie: The official ultimate guide: Ash’s quest from Kanto to Kalos

Titel: The official ultimate guide: Ash’s quest from Kanto to KalosP1000843

Auteur: Simcha Whitehill

Uitgeverij: Scholastic Inc.

Bladzijdes: 160

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9780545849357

Prijs: 12,60

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Ash Ketchum begon zijn reis in Pallet Town in de regio Kanto en is daarna door gegaan naar Johto, Hoenn, Sinnoh, Unova en Kalos om Pokémonmeester te worden. In de tussentijd heeft hij vele Pokémon gevangen, vrienden gemaakt en vijanden verslagen. Hij heeft vele avonturen meegemaakt en deze gids laat je zien wat Ash allemaal heeft meegemaakt!

 

Tijdens mijn vakantie in Londen kocht ik dit boek zodat ik allemaal herinneringen kon ophalen wat Pokémon betreft. Ash (die op wonderbaarlijke wijze nog steeds tien jaar oud is) heeft al veel regio’s bezocht en deze gids is een mooi verslag van alle dingen die Ash met zijn vrienden heeft beleefd. 

P1000844

Het boek begint met een introductie van Ash en zijn eerste avontuur met Pikachu, die helemaal wordt beschreven (oftewel de eerste aflevering van Pokémon). Daarna wordt er beschreven wat voor soort trainers er zijn en welke personages vaak voorkomen in de serie (zoals team Rocket, agent Jenny, zuster Joy en de verschillende criminele organisaties).

P1000845

Na de introductie kan het avontuur beginnen en lees je over de regio Kanto. Je ziet welke Pokémon Ash heeft gevangen in deze regio, welke vrienden hij heeft gemaakt (en welke Pokémon zij hebben) en er worden wat speciale avonturen beschreven. Als afsluiter zie je de legendarische en mythische Pokémon die in Kanto leven. Dit is de opzet van elke regio waar Ash is, dus de inhoud is heel geordend en duidelijk.

P1000846 P1000847

Het is erg leuk om de verschillende verhalen te lezen en om te zien welke Pokémon er allemaal aan de orde zijn gekomen. Ook zijn de verhalen die worden belicht erg leuk en zijn zeker speciaal in tegenstelling tot alle ”normale” gymbattles en gevechten. Er zitten een paar kleine foutjes in het boek, maar dat is in principe wel te overzien.

P1000848Over de laatste regio Kalos is niet heel veel te vertellen, aangezien dit boek werd gemaakt toen er nog weinig afleveringen van deze nieuwe regio bekend waren. Hierdoor raakte ik wel enorm nieuwsgierig naar deze regio, dus ik heb de laatste tijd ontzettend veel afleveringen van Pokémon gezien (oftewel, ik ben al bij de vijfde regio en soms kan ik 30 afleveringen op één dag kijken…), dus je raakt zeker weer enthousiast over de serie als je dit boekje uit hebt! Een leuk boek voor de jonge Pokémontrainers, maar ook voor de oude fans die weer wat nostalgie willen meemaken.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.