Recensie: The Shadow of Kyoshi (The Kyoshi Novels #2)

Titel: The Shadow of Kyoshi (The Kyoshi Novels #2)

Auteur: F.C. Yee & Michael Dante DiMartino

Genre: Fantasy, Young Adult

Uitgeverij: Amulet Books

Bladzijdes: 341

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9781419735059

Prijs: 21,99

Link naar de pagina op Goodreads

Kyoshi is gescheiden van haar mentoren, en moet in haar eentje veel problemen oplossen in de wereld, en dat terwijl er duistere machten vanuit de geestenwereld op zoek zijn naar Kyoshi. Kyoshi wordt uitgenodigd om op bezoek te komen bij de Vuurheer tijdens een festival en ze kan herenigd worden met Ragni. Tijdens dit feest merkt ze veel politieke intriges, die hoge spanningen binnen de Vuurnatie kunnen opleveren… Kan Kyoshi een gewaardeerde Avatar zijn en haar naasten beschermen?

Ik ben een extreem grote fan van Avatar, deze serie weet me al te fascineren vanaf jongs af aan. Ik heb meerdere graphic novels en boeken ervan, maar nu zijn er ook boeken van een andere Avatar naast Aang en Korra! The Rise of Kyoshi vond ik een erg gaaf verhaal, dus ik keek zeker uit naar het tweede en laatste deel over deze Avatar. Hoe zou het verhaal afgerond worden?

F.C. Yee heeft een erg fijne schrijfstijl die goed weet aan te sluiten bij de Avatar-series. Ik kon de personages zelfs in animatiestijl inbeelden en alle locaties waar Kyoshi is waren erg beeldend beschreven. Het verhaal weet meteen te beginnen met wat actie en ik was ondanks wat rustige momenten erg enthousiast over het verhaal. Kyoshi moet rekening houden met meerdere gevaren, waarbij ze zelfs erg harde keuzes moet maken. Haar worstelingen waren heel aangrijpend en gaven ook veel meer inzichten in deze Avatar.

Het feit dat je meerdere naties kon zien en nieuwe personages werden geïntroduceerd zorgde ervoor dat dit verhaal aanvoelt als een echt toevoeging aan het Avatar-universum. Vooral de cultuur van de Vuurnatie werd meer uitgelicht, wat erg tof is om te zien. Er is geen oorlog in de wereld, maar in de naties zelf zijn er altijd wel spanningen die de Avatar moet oplossen. Daarbij vind ik het ook erg tof dat Kyoshi onder de LGBTQI+ groep valt, de romantiek in het verhaal was niet overheersend en heel realistisch! Kyoshi heeft veel gevoelens voor iemand, maar weet ook dat de romantiek er niet altijd kan zijn door de verantwoordelijkheden die ze als Avatar heeft. Haar link met de vorige Avatars probeert ze ook te ontwikkelen, wat nog meer nieuwe inzichten gaf in de vorige levens van de Avatar.

Ik vind het gewoon jammer dat het hierbij blijft, want ik had graag nog meer willen lezen over Kyoshi! Hoewel het verhaal is afgerond, had ik zeker meer boeken gewild. Hopelijk komen er meer novelles over het Avatar-universum, want er valt nog genoeg te vertellen over de vier naties, de geestenwereld en andere Avatars. The Kyoshi Novels zijn echte aanraders als je meer wilt weten over het Avatar-universum, want Kyoshi is een Avatar die genoeg te vertellen heeft!

Beoordeling: 9/10

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.