Recensie: The White Rose (The Lone City #2)

Titel: The White Rose (The Lone City #2)

Auteur: Amy Ewing

Vertaling: Ans van der Graaff

Genre: Dystopie, Fantasy, Young Adult

Uitgeverij: Young & Awesome

Bladzijdes: 251

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789025873752

Prijs: 17.50

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Violet is ontsnapt aan de verschrikkingen in de Jewel. Ze zoekt een veilige plek waar de Hertogin haar niet kan vinden,  maar dit is niet zo makkelijk als het lijkt. Veel mensen zijn naar haar en Ash op zoek en het is lastig om ongezien op zoek te gaan naar een veilige bestemming. Daarbij merkt Violet dat ze naast haar drie normale krachten, misschien zelfs in staat is om nog grotere dingen te doen… Ze gaat op avontuur, maar leert ook meer over haar voorouders en het ontstaan van The Jewel. Kan Violet de verschrikkingen in de Jewel en de wereld rechtvaardiger maken?

Deze week is het feest voor Young & Awesome, ze geven al een jaar hele leuke boeken uit! Dit vieren ze met een feestweek met leuke acties. Ik werd gevraagd of ik de allereerste recensie van The White Rose wilde plaatsen, het vervolg op The Jewel. Ik vond The Jewel echt een fantastisch boek. Ik had een prinsessenverhaal verwacht, maar dat was het totaal niet: The Jewel is hard, stoer en met een wereld waar je meer over wilt weten. Ik was daarom ook erg benieuwd naar The White Rose, dat wordt vast ook weer een spannend verhaal!

 

The White Rose begint met flink wat actie. Violet moet samen met haar bondgenoten ontsnappen aan de gruwelen van de Hertogin. Ze moet Raven redden op een hele lugubere plek en een veilige locatie vinden om meer te weten te komen over haar oorsprong en andere mensen die willen rebelleren tegen de adel. Hierbij viel ik van de ene verbazing in de ander. Het verhaal loopt lekker door en telkens schrok ik van de barre omstandigheden waar Violet en haar vrienden in moeten leven.

In The Jewel en Opgesloten leer je al veel over de slechte omstandigheden waar Violet en de andere surrogaten in leven, maar in The White Rose weet Amy Ewing alles nog erger te maken: de gezelschapsjongen leven ook niet bepaald prettig. Je krijgt te horen hoe Ash een gezelschapsjongen werd en wat voor verschrikkelijke opdrachten hij daar voor moest doen. Ook de rest van de bevolking leeft in enorme armoede, terwijl de adel alleen maar de arbeiders uitbuit. Amy Ewing weet wel hoe je een verhaal heel akelig maakt…

 

The White Rose deed mij aan twee fandoms denken waar ik verzot op ben. Ten eerste deed Violet mij denken aan Juliëtte van de Touching Juliëtte-trilogie van Tahereh. Net als Juliëtte denkt Violet dat haar krachten een vloek zijn, maar langzamerhand merkt ze dat haar magie veel meer voorstelt. De krachten van Violet die ze leert te beheersen deden mij denken aan een bepaalde tv-serie (ik zal niet zeggen welke, anders kan dat lichte spoilers geven over de krachten van Violet), maar geloof me als ik zeg dat ik haast zat te juichen van enthousiasme toen Violet eenmaal haar krachten wist uit te breiden. 

Violet wordt langzamerhand een superheld en door het verhaal over het ontstaan van The Jewel ben ik nog nieuwsgieriger naar het derde en laatste deel van deze trilogie. Hoewel ik erg genoot van The White Rose, had dit deel iets last van het tussendeel-syndroom: er gebeurde veel en er wordt een mooie aanloop gemaakt naar een spectaculair einde (zeker door die cliffhanger op het einde!), maar het was nog niet de actie waar ik op had gehoopt. Wel wist dit deel mij flink te hypen voor het slotdeel, want die wordt vast spectaculair! The White Rose is een goed vervolg op The Jewel waar je merkt dat de adel nog gruwelijker is dan verwacht, maar ook merkt dat Violet kans maakt om daar een stokje voor te steken. Kom maar snel met dat vervolg!

De Young and Awesome feestweek bestaat niet alleen uit de release van The White Rose, maar ook uit twee andere boeken. Zo kan je bij Adorable Books de recensie lezen van Library Kiss en bij Audrey van The Confession of a Booknerd kan je lezen over Als het waar is.

 

1 ping

  1. […] NerdyGeekyFanboy schreef een allereerste recensie over dit spannende vervolg op The Jewel. Zijn hele recensie vind je hier. […]

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.