Recensie: Thuis (De 100 #3)

Titel: Thuis (De 100 #3)

Auteur: Kass Morgan

Genre: Science Fiction, Young Adult

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 304

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789020679823

Prijs: 16,99

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

De Kolonie verlaat het ruimteschip en gaat herenigd worden met de honderd pubers die al aanwezig zijn op de aarde. De landing van de transportschepen naar de aarde zijn alleen ruiger dan verwacht, de schepen landen verderop het kamp van de honderd, dus Clarke start gelijk een missie op om alle overlevenden te verzorgen. Bellamy is bang dat de Kolonie hem nog beschuldigd van zijn misdaad en Wells zoekt wanhopig naar zijn vader. De vice-kanselier is aan boord van de transportschepen en heeft geen vredige bedoelingen op aarde, waardoor de groep pubers moeten strijden om een veilig bestaan te krijgen op aarde.

 

Thuis is al een hele tijd uitgekomen, maar ik had hem steeds maar niet gelezen. Toen ik een maandje terug een boekenbon kreeg, moest ik die wel gebruiken om Thuis te kopen, niet alleen om de mooie cover en het compleet maken van een serie in mijn boekenkast, maar ook omdat ik zo nieuwsgierig was naar het einde! Voordat ik tijdens mijn vakantie naar Londen Kass Morgan ging ontmoeten, besloot ik het boek voor de vakantie te lezen. Een goede keuze, want Thuis heeft mij zeker vermaakt!

Thuis gaat meteen door na de gebeurtenissen van Dag 21, waardoor je meteen weer in het avontuur belandt! De spanning zat er meteen in, want de transportschepen van de Kolonie landen met een razende snelheid en Clarke en haar vrienden moeten meteen op weg om de gewonden te helpen. Het gaat er meteen ruig aan toe, en net wanneer de rust is wedergekeerd, komt de vice-kanselier met zijn sterke en wrede bewind waardoor de aarde geen fijne plek meer is. Hierdoor is er steeds meer spanning en zit er niets anders op om het gevecht aan te gaan. Thuis bevat meer spanning dan de vorige delen en dat vond ik heerlijk om te lezen!

 

Kass Morgan heeft een fijne schrijfstijl waarbij je lekker doorleest, maar waar je wel je aandacht bij moet houden. In de vorige delen zijn er veel flashbacks waarbij veel onthullingen bekend werden gemaakt, in Thuis zijn er alleen nog maar wat lichte flashbacks die sommige banden tussen personages wat versterken. Deze vond ik in vergelijking met de vorige delen weinig toevoegen aan het verhaal, maar wel goed om te weten als je het verleden van (nieuwe) personages wilt begrijpen.

 

Sommige losse eindjes vallen eindelijk op zijn plek en bepaalde doelen worden bereikt, maar andere personages krijgen het wat zwaarder te verduren. Niet iedereen kreeg een happy ending en dat vond ik best sterk. Wel moest ik met pijn te horen krijgen hoe sommige personages een minder goede afloop kregen, maar wees niet getreurd! Kass Morgan heeft aangekondigd dat er een vierde deel aankomt en aan de synopsis op Goodreads te zien klinkt het erg goed! Wie weet dat personages toch een beter einde zullen kregen na het vierde deel. Ik hoop dat Blossom Books dit verhaal ook gaat uitgeven met hun mooie covers voor De 100, die zijn namelijk zo veel mooier dan de Engelse (dit zegt Kass Morgan zelfs)! Thuis eindigt met een afronding, maar er zijn altijd nog aspecten uit het verhaal die ervoor zorgen dat nog een deel het nog mooier kan maken! Nu maar even aftellen dus…

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.