Recensie: Traveler (Seeker #2)

Titel: Traveler (Seeker #2)

Auteur: Arwen Elys Dayton

Genre: Fantasy, Spanning, Young Adult

Uitgeverij: Van Goor, Best of YA

Bladzijdes: 342

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000332472

Prijs: 19,99

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Quin en Shinobu zijn van plan om achter de mysteries te komen van het verleden van de Zoekers. Quin heeft de athame van de Vrezen gekregen en een kopie van het dagboek van de moeder John, waarmee ze al verder kunnen komen. John heeft ook zijn eigen plan. Hij wil door het dagboek van zijn moeder erachter te komen hoe hij zijn wraak kan nemen op vele Zoekerfamilies. Onze derde partij bestaat uit Briac en twee vreemde jongens die Quin en Shinobu willen stoppen. Kunnen Quin en Shinobu de antwoorden vinden op hun vragen?

 

Seeker was voor mij een uniek verhaal met een bijzondere setting, spannende avonturen en vindingrijke personages. Aangezien Disruptor gisteren is uitgekomen, vond ik het de juiste tijd om naar aanloop van dit afsluitende deel het tweede deel te lezen in de Seeker-trilogie, namelijk Traveler. Na het slijmen om de cover begon ik al snel met lezen, want ik was maar al te nieuwsgierig naar wat er ging gebeuren met Quin, Shinobu, John en de andere vechters!

In Traveler zit je weer helemaal goed met een prachtige combinatie van verschillende genres. De Seeker-trilogie kan je gewoon niet in een hokje stoppen, het is zo veelzijdig! Ik vond het zo fijn om meer te zien over de Zoekers. Naast de Zoekers en Vrezen heb je nu een derde partij vechters, namelijk de Wakers. Hierdoor komen er ook nieuwe personages voorbij. De personages waren goed geïntroduceerd en hoewel de wereld van de Zoekers groter wordt, krijg je niet het idee dat het chaotisch wordt. Arwen Elys Dayton neemt de tijd om de nieuwe aspecten van Seeker begrijpelijk te maken, wat ik heel fijn vind.

 

Naast de derde partij Vechters waren er vele andere nieuwe dingen die ik maar al te gaaf vond. Zo zijn er nieuwe bijzondere voorwerpen die van pas kunnen komen en door het dagboek van de moeder van John kom je veel te weten over het verleden. Waarom zijn de Zoekers niet meer zo nobel als vroeger? Wat is het doel van de Middelste Vrees en wat is er gebeurd met de vele Zoekers die er eerst zouden zijn? Ik vond het maar al te vet, zeker doordat de schrijfstijl van Arwen er echt op vooruit gaat. Het verhaal is zo pakkend en de personages komen steeds meer tot leven. Zelfs personages die ik totaal niet sympathiek vond in Seeker, begin ik toch nog een beetje te mogen. Iedereen is ook sterk en vecht voor zijn/haar idealen, waardoor ik met enorm veel plezier dit boek las.

 

Traveler zit vol ontrafelende mysteries en toffe gevechten. Nu ik meer weet over de wereld van de Zoekers wil ik alleen maar meer! Het is daarom ook maar goed dat Disruptor, het derde deel in deze trilogie is uitgekomen. Het einde van Shinobu, Quin, John, alle andere Zoekers en de Vrezen wordt vast episch!

Traveler heb ik mogen ontvangen als recensie-exemplaar van uitgeverij Van Goor, waar ik hen erg dankbaar voor ben. In ruil voor dit exemplaar schreef ik deze eerlijke recensie.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.