Recensie: Truth or Dance (Truth or Dance #1)

Titel: Truth or Dance (Truth or Dance #1)

Auteur: Chinouk Thijssen

Genre: Thriller, Young Adult

Uitgeverij: Clavis

Bladzijdes: 291

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789044834116

Prijs: 15,95

Link naar de pagina op Goodreads

 

India, Lisa, Nikki en Zoë zijn ballerina’s die op een vooropleiding zitten van het conservatorium. Hun laatste jaar is begonnen en de audities voor het conservatorium zullen lastig worden, dus de dames leven nog veel in onzekerheid over hun toekomst. De meiden worden in een groepsapp genaamd ‘Truth or Fance’ gegooid, waarin ze opdrachten krijgen om de hoofdrol te krijgen in de eindvoorstelling. De opdrachten worden alleen erg apart en zelfs gevaarlijk, maar de opdrachtgever kan gruwelijke dingen doen als de meiden niet de opdrachten uitvoeren… 

 

Chinouk Thijssen is bekend boekvlogger en is heel actief in het boeken- en uitgeverswereldje en daarbij schrijft ze ook boeken. Ik heb ongeveer drie jaar geleden een boek van haar gelezen (Hij is van mij), maar dit boek was niet helemaal mijn ding. Nu richt Chinouk zich op de YA-boeken en ik hoor van veel mensen dat Chinouk er flink op vooruit is gegaan, dus ik wilde heel graag haar boeken weer eens een kans geven.

Truth or Dance is een uitstekende YA-thriller en een mooie aanloop naar de rest van de trilogie. Chinouks schrijfstijl is zeker verbeterd in de afgelopen jaren. Het verhaal leest heel vlot en de onderliggende spanning was naar mijn idee goed  te voelen. Wie zou toch de persoon zijn achter Truth or Dance? Hoewel ik meer thrillers heb gelezen en meestal wel vermoedens heb, heb ik dat met dit boek totaal niet. Wie de dader is? Pfff, al sla je me dood… Hierdoor raakte ik meteen nieuwsgierig naar de rest van de trilogie, want ik moet gewoon weten wie er achter de opdrachten zit! Chinouk geeft wel lichte hints naar de dader, maar alsnog krijg ik geen duidelijk beeld van de opdrachtgever…

 

De personages zitten allemaal op de balletschool, iets wat heel goed is uitgewerkt. Chinouk heeft zelf jaren op ballet gezeten, dus ze weet waar ze over praat. Er is zelfs een verklarende woordenlijst te vinden betreft ballet, maar dit was haast niet nodig aangezien Chinouk alles duidelijk omschrijft. Ik vond het erg interessant om te lezen hoe zo’n balletschool te werk gaat, terwijl de informatieve stukken werden afgewisseld met spannende hoofdstukken en oplopende spanningen tussen de vriendinnen. De diversiteit in de personages was ook erg fijn (en niet geforceerd) en de vier vriendinnen zijn ook goed uitgewerkt.

Ja, ik ben zeker fan geworden van Truth or Dance. Het boek las lekker weg, heeft genoeg mysterie en de spanning is zeker aanwezig, hoewel ik vermoed dat de spanning pas echt gaat knallen in de volgende delen. Chinouk heeft bewezen dat ze ijzersterke verhalen kan schrijven, hopelijk weet ze dit alleen maar meer te bewijzen in de volgende twee delen! Dit boek is een aanrader als je houdt van YA-thrillers zoals die van Mel Wallis de Vries, maar ook als je eens wat meer wil lezen over ballet en het hele wereldje erachter. Geef mij maar meer!

Beoordeling: 9/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen van de uitgeverij, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media. 

1 ping

  1. […] De hele recensie lees je hier: NerdyGeekyFanboy […]

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.