Recensie: Twee kunnen een geheim bewaren

Titel: Twee kunnen een geheim bewaren

Auteur: Karen McManus

Vertaling: Willeke Lempens

Genre: YA-Thriller, Young Adult

Uitgeverij: Best of YA, Van Goor

Bladzijdes: 277

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000364381

Prijs: 18,99

Link naar de pagina op Goodreads

 

Ellery en haar tweelingbroer Ezra moeten verplicht verhuizen naar de geboorteplaats van hun moeder. Ellery is nog nooit in Echo Ridge geweest, maar de tweeling trekt in bij hun oma. De verhalen van Echo Ridge zijn alleen niet heel goed. Haar tante Sarah is verdwenen toen ze zeventien was en vijf jaar geleden werd de Homecoming-koningin vermoord… Ellery merkt bij aankomst al snel vele geheimen, aangezien het lijkt alsof de dader van vijf jaar geleden weer toe zal slaan…

 

Karen McManus komt dit jaar naar Yalfest, dus ik moest en zou haar nieuwe boek gaan lezen! Een van ons liegt vond ik in ieder geval een tof verhaal, dus ik was benieuwd naar haar andere boek. De titel vind ik in ieder geval goed bij haar vorige boek passen, maar was het boek net zo leuk als de voorganger?

Twee kunnen een geheim bewaren is weer een spannend YA-thriller waarbij je constant op het verkeerde been wordt gezet. Ellery en Ezra komen aan bij een stadje waar ze nog nooit zijn geweest, maar waar ze genoeg over hoorde van hun moeder. Al snel leren ze de bewoners van het stadje kennen, hoewel ik hierdoor niet helemaal lekker in het verhaal kwam. Veel personages werden genoemd, waardoor je meteen een bom aan personages en informatie krijgt. Niet alleen klasgenootjes, maar ook wat bewoners die weten over de moord van vijf jaar geleden. Er werd veel uitgelegd over het verleden en vele personages werden genoemd, zodat je genoeg namen met onthouden. Het duurde dus even voordat ik echt in het verhaal zat, maar uiteindelijk worden de personages sprekend. Aan het einde kon ik ook haast niet stoppen met lezen, aangezien de spanningen erg hoog opliepen en ik gewoon moest weten wie de dader zou zijn.

De personages zullen uiteindelijk realistisch worden, maar ik had niet een enorme binding met ze. Ik was echt verbaasd door bepaalde onthullingen en verdenkingen wat betreft personages, maar het was niet dat ik een hele band met Ellery en Ezra had. Ellery deed me wat denken aan Penny van Riverdale, aangezien ze zelf onderzoek doet en heel slim te werk gaat. Het verhaal probeert je vooral laten denken aan een mogelijke dader, waar ik constant mee bezig was. Welke persoon zou een moord willen begaan, hebben de moorden uit het verleden nog enige verbanden met elkaar? Karen McManus weet je keer op keer op het verkeerde blok te zetten, waardoor je telkens verrast wordt.

En dat einde? Pfff, ik had veel verdachten in gedachte, maar dit einde had ik niet zien aankomen. Vooral de allerlaatste bladzijde bezorgde me ontzettend veel kippenvil, Karen McManus heeft een ontzettend sterk einde geschreven! Karen weet indrukwekkende YA-thrillers te schrijven en ik kan niet wachten om haar te gaan zien tijdens Yalfest. Twee kunnen een geheim bewaren is een YA-thriller waar je u tegen zegt, een aanrader voor fans van series zoals Riverdale en dit is een must-read voor Yalfest!

Beoordeling: 8/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media, waar ik Best of YA erg dankbaar voor ben. 

1 reactie

  1. Ik luister via Storytel, in het Engels. Slecht, weet ik. Ik vind het nog langzaam gaan, maar waarschijnlijk komt het omdat de afspeelsnelheid daar gewoon niet hoger kan dan 2.0 en ik me daaraan begin te ergeren. Maar tot nu toe vind ik het verhaal veel beter dan Een van ons Liegt, want dat boek heb ik amper uitgelezen. Nog even aankijken, en misschien dan toch het boek in het Nederlands kopen. Die man die voorleest gaat best wel lekker, maar die vrouw is echt een beetje traag.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.