Recensie: Tweet cute

Titel: Tweet cute

Auteur: Emma Lord

Genre: Contemporary, Romantiek, Young Adult

Uitgeverij: Wednesday Books

Bladzijdes: 361

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9781250759627

Prijs: 12,50 (bij boekhandel Donner in Rotterdam)

Link naar de pagina op Goodreads

Pepper is een hardwerkend meisje die de leider is van de zwemploeg en een echte perfectionist is. Haar familie lijkt uit elkaar te vallen, maar ze zet door en beheert zelfs het grote Twitter-account van het fastfoodketenbedrijf van haar gescheiden ouders. In een anonieme chatapp die bedoeld is voor leerligen van haar school chat ze met een jongen, alleen weet ze niet met wie ze praat. Degene waarmee ze praat is Jack, een jongen die de app ook heeft gemaakt en de anonimiteit erg fijn vindt. Hij is zelf de zoon van eigenaars van een klein restaurant, en hij heeft een tweelingbroer die echt briljant is, terwijl hij het moet houden bij werken bij zijn ouders. Wanneer het bedrijf van Peppers ouders een recept gejat blijkt te hebben van de oma van Jack, komt er een groot Twittergevecht tussen de twee bedrijven, waarbij de accounts dus worden beheerd door Pepper en Jack, die niet van elkaar weten dat ze anoniem met elkaar chatten…

Mijn fangirl is zelf dol op romantische en cheesy YA-verhalen, omdat ze daar lekker in kan duiken en kan genieten van aandoenlijke personages. Ik had laatst even niks te lezen, dus ze raadde aan om dit boek een kans te geven. Een Twittergevecht tussen twee pubers die wellicht wel voorbestemd voor elkaar zijn? Laten we dat boek maar even uitproberen!

Tweet Cute is inderdaad een heel schattig verhaal over twee pubers die om elkaar heen draaien, wat leidt tot wat ongemakkelijk taferelen waar je om smelt. Pepper is een meisje die haar best doet op school, met haar sport en nog vele andere passies heeft, en dat terwijl ze ook nog haar ouders helpt met hun Twitteraccount. Haar familie kan ze haast niet bij elkaar houden, wat haar wel dwars zit. Ze is daarin een beetje passief, waardoor ze ook matcht bij Jack. Jack wordt overschaduwd door zijn tweelingbroer, die ontzettend populair is en alleen maar hoge cijfers haalt. Jack is niet zo’n ster, maar houdt wel van zwemmen, heeft een geheime passie voor het maken van apps en werkt veel bij zijn ouders, die hopen dat hij de zaak overneemt. Hij zou eigenlijk eens een goed gesprek moeten hebben met zijn familie over de manier waarop hij wordt geforceerd bepaalde dingen te doen, maar ook hij is daar wat passief in. Ondanks dat weten Jack en Pepper elkaars vlammetje aan te wakkeren en weten ze steeds sterker in hun schoenen te staan, wat erg mooi is om te zien.

Nu moet ik wel zeggen dat het verhaal me niet zo hard wist te intrigeren dan ik hoopte. De opbouw van het verhaal was heel prettig en de openbaringen die de personages hadden waren leuk om te zien, maar de andere personages waren vrij vlak. Dit veranderde gelukkig halverwege het verhaal, bij het einde is er een mooie afsluiting waardoor de handelingen van de personages erg duidelijk worden. Dit paste bij het verhaal, maar daardoor kon ik niet helemaal me inleven in de situatie aan het begin van het verhaal.

Heb je zin in een cheesy verhaal vol aandoenlijke personages en Twitterpraktijken, dan is dit boek zeker wat voor jou. Het einde maakte mij ontzettend vrolijk, hoewel je even moet wachten totdat alle personages veel logica krijgen. Toe aan wat vlinders in je buik? Daar kan Tweet Cute zeker voor zorgen.

Beoordeling: 7/10

2 reacties

    • Pauline op maart 24, 2021 om 12:01 pm
    • Reageer

    Eerlijke recensie! Ik ga het boek gewoon tussend oor in het zonnetje ;lezen en ook zekre toevoegen aan onze YA collectie in Bibliotheek Zoetermeer. Thanks!!!

    1. Zeker doen, goed om te horen! Leuke aanwinst voor de bibliotheek 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.