Recensie: Twilight de Graphic Novel deel 1

Titel: Twilight the Graphic Novel Volume 125 Twilight Graphic Novel 1 Stephenie Meyer

Auteur: Stephenie Meyer, Young Kim

Genre: Manga, Graphic Novel, Young Adult, Fantasy, Romantiek

Uitgeverij: De Boekerij

Bladzijdes: 224

Bindwijze: Hardcover

Prijs: 15,99

Cijfer: 7/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Twilight, de graphic novel. Deze strip volgt het verhaal van Bella, een verlegen meisje die op haar nieuwe school Edward ziet, een aantrekkelijke maar mysterieuze  jongen. Hij lijkt erg gevaarlijk te zijn, maar Bella blijft om deze jongen geven en ze doet er alles aan om zijn geheim te ontdekken…

 

Bij een bezoekje aan de bibliotheek zag ik deze graphic novel liggen. Hoewel ik geen fan van Twilight ben, lijken me graphic novels gebaseerd op boeken interessant en ik besloot hem te lenen. Graphic novels lees ik over het algemeen wel snel uit, dus ik las dit boek even voor tussendoor.

 

Laten we beginnen met de pluspunten, want die waren er zeker. Ten eerste zijn de illustraties indrukwekkend, het zag er echt goed uit! De tekenstijl is net zo als op de voorkant, hoewel de meeste pagina’s in zwart wit zijn. Sommige bladzijdes hebben dan wat kleur in zich om wat extra spanning of schoonheid te geven aan het verhaal, het ziet er prima uit. Ze hebben zeker de juiste tekenaar gekozen voor deze graphic novel! Daarnaast volgt de strip nauwkeurig het verhaal van het boek. Hoewel ik het boek echt jaren geleden had gelezen (onder dwang), merkte ik weinig verschil toen ik de strip las en waren er volgens mij ook letterlijke passages overgenomen uit het boek.

 

Minpunten waren ook te vinden. Ten eerste vond ik sommige stukjes te snel gaan (maar dat kan ook liggen aan Twilight zelf). Edward is eerst arrogant en ontwijkt Bella, en binnen no-time zegt hij dat hij veel om haar geeft en smoorverliefd op haar is. Ugh, het ergerde me wat (no offense voor Twilight-liefhebbers, maar het komt zo ongeloofwaardig over). Maar goed, dit is eerder wat kritiek op het boek zelf, maar bij deze graphic novel viel het me enorm op. Ook is dit pas deel 1, wat maar de helft van de inhoud van het boek bevat (ongeveer tot het moment dat Edward vertelt dat hij een vampier is). Dit is redelijk frustrerend, want nu moet ik op de één of andere manier deel 2 zien te vinden om verder te lezen (wat ikzelf overbodig vind, ik ken het verhaal inmiddels toch dus verder gaan met de strips hoef ik eerlijk gezegd niet). Twilightfans moeten dus meteen beide delen kopen, mocht je echt willen genieten van deze strip. De graphic novel van Twilight is qua vormgeving dus geweldig en het volgt de verhaallijn van het boek naar behoren, maar ben ik over de inhoud wat minder te spreken.

2 reacties

  1. Zijn deze boekjes ook in nederlands te koop ?

    1. Hé Kimberley, ik had de Nederlandse versie gehaald bij de bibliotheek, alleen weet ik niet of ze in de verkoop zijn, ik denk dat je dan wel even moet zoeken voor een exemplaar! 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.