Recensie: Verblind

Titel: Verblind26 Verblind Mel Wallis de Vries

Auteur: Mel Wallis de Vries

Genre: Thriller, Young Adult, Spanning

Uitgeverij: The House of Books

Bladzijdes: 206

Bindwijze: Hardcover

Prijs: 10,00

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Roos is een puber met gescheiden ouders en ze woont bij haar vader. Ze heeft een relatie met Alexander, een leuke jongen die twee klassen hoger zit. Ze komt in de vriendengroep van Alexander, met onder andere Max, Nina, Edith, Merlijn, Sjoerd en Maaike. Wanneer Roos bij Maaike op bezoek komt, treft ze haar dood in de slaapkamer. Alle vrienden zijn kapot door de dood van Maaike. De vader van Maaike, een advocaat, had een zaak tegen de Amsterdamse onderwereld, en het is waarschijnlijk dat Maaike is vermoord door criminele afrekening. Roos vraagt zich af wie de dader is, maar wil ze dat wel weten?

 

Mel Wallis de Vries doet het weer, ze verbaast me voor de zoveelste keer met een spannende jeugdthriller met een onverwacht plot. Mel schrijft altijd kort maar krachtige boeken, ik had dit boek in één avondje uit maar ik werd omver geslagen door de spanning! Ik deed mijn best om de dader op te sporen, maar ik kreeg het niet voor mekaar om voor het einde achter de dader te komen. Het tempo in het boek was in het begin wat traag, maar na de dienst voor Maaike werd de spanning verhoogd en bleef ik tot de laatste uurtjes in mijn bed zodat ik de ontknoping kon lezen.

 

Hoewel ik wat moeite heb met het lezen over een grote vriendengroep (het is best lastig om alle personages van elkaar te kunnen onderscheiden), maar bij dit boek had ik hier geen last van. Ieder persoon had wel zijn eigen trekjes en persoonlijkheid waardoor ik een goed beeld had van de vriendengroep. Ik kon me soms alleen wat ergeren aan Roos. Het is een populair en aardig meisje, maar sommige dingen die ze deed vond ik niet fijn om over te lezen, ik was het soms niet eens met haar handelingen. Ook de relatie van Alexander kon ik niet helemaal begrijpen. Binnen één dag hadden ze al wat met elkaar en dit ging naar mijn idee wat te snel en te makkelijk. Ik zou het geloofwaardiger en leuker vinden als hun relatie wat langzamer was opgebouwd, maar aan de andere kant is de kort opkomende relatie wel te begrijpen aangezien er meer aandacht moet worden besteed aan de spanning.

 

Het einde was onvoorspelbaar en was uitstekend bedacht. De moord van Maaike was zelfs nog redelijk te begrijpen vanuit het standpunt van de dader, maar sommige aspecten van de ontknoping waren wat vergezocht. Bij sommige dingen had ik wel het idee dat het er niet noodzakelijk bij hoorde, het was eerder wat extra detail om de ontknoping wat spectaculairder te maken. Dat mag de pret niet bederven, want Verblind is een sterk verhaal, een jeugdthriller die mij een enorme mindfuck heeft gegeven! Dit is dus zeker niet het laatste boek van Mel Wallis de Vries die ik ga verslinden…

 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.