Recensie: Vermist (Vermist #1)

Titel: Vermist (Vermist #1)

Auteur: Helen Vreeswijk

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Van Goor

Bladzijdes: 238

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789000352517

Prijs: 15,00

Cijfer: 7/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Anouk gaat voor haar opleiding op stage in het buitenland. Met vier studiegenootjes gaat ze naar een tropisch Filipijns eiland, waar ze naast haar stage vast kan ontspannen. Haar stage wordt anders dan verwacht, ze wordt namelijk ontvoerd door vrouwenhandelaren aan een inheemse stam in ruil voor goud. Deze stam heeft de meiden nodig, maar voor wat? En komt Anouk ooit nog in veiligheid?

 

Helen Vreeswijk staat bekend om haar misdaadverhalen, waarbij ze haar ervaringen van haar werk bij de recherche deelt met de lezer. Deze keer gaat ze een hele andere kant op, nu gaat het niet meer over de politie! Helen Vreeswijk heeft nu een spannend verhaal geschreven over vrouwenhandel, inheemse stammen en het gevaarlijke oerwoud. Ik was heel benieuwd hoe dit nieuwe verhaal uit zou pakken!

Vermist is een spannend verhaal waarbij je als lezer net als Anouk het diepe (oerwoud) in wordt gegooid. Anouk verwacht een fijne stage, maar het gaat compleet de verkeerde kant op! Ik had verwacht dat de ontvoering lang op zich zou laten wachten, maar het kwam juist heel snel en je wordt meteen in het avontuur gestort. Anouk komt samen met studiegenoten terecht bij een inheemse stam die bijzondere plannen voor de studenten heeft. Al snel merk je hoe lastig het wordt om in veiligheid te komen. De jongeren worden goed in de gaten gehouden door stamleden en Anouk ontdekt een hoop schokkende dingen… Ik zou dus echt niet zeker zijn van een goede afloop als ik in haar schoenen zou staan, Anouk verkeert echt in een verschrikkelijke situatie!

 

De schrijfstijl van Helen Vreeswijk is als vanouds uitstekend. De natuur en de stamleden worden goed beschreven en er wordt gefocust op de handelingen en de actie van personages. Het verhaal blijft spannend en je blijft nieuwsgierig naar de afloop. Ook vond ik Anouk een prima verteller van het verhaal, ze is een stoere chick die er alles aan doet om te overleven. Ze denkt aan haar vriendinnen, maar denkt ook logisch na en probeert zo een gepaste oplossing te vinden voor de situatie. Ook vond ik het leven in de inheemse stam mooi beschreven, zo’n samenleving is zo anders dan de onze! Het verhaal wist mij alleen niet omver te werpen, maar ik weet zeker dat het vervolg dat wel gaat doen!

 

Vermist, een spannend boek waar geen uitweg mogelijk lijkt te zijn. Ik zou het dus echt niet overleven in de wildernis in een inheemse stam, maar Anouks kansen liggen wat hoger. Of ze weet te ontsnappen aan dit vreemde en primitieve volk? Lees snel Vermist om daar achter te komen!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.