Recensie: Verrader van de troon (Rebel in de woestijn #2)

Titel: Verrader van de troon (Rebel in de woestijn #2)

Auteur: Alwyn Hamilton

Vertaling: Carolien Metaal

Genre: Fantasy, Young Adult, Spanning

Uitgeverij: Luitingh-Sijthoff

Bladzijdes: 447

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789024570270

Prijs: 20,99

Link naar de pagina op Goodreads

 

We zijn zes maanden verder en Amani is een groot onderdeel geworden van de rebellenbeweging. Ze gaat op vele missies, maar wordt gegrepen door de sultan. Ze wordt gebracht naar zijn paleis en krijgt geen mogelijkheid om te ontsnappen. De sultan wil Amani gebruik voor hoge doeleinden, welke gruwelijke gevolgen kunnen hebben voor de wereld. Amani spioneert zich los in het paleis en ontmoet nieuwe bondgenoten, maar kan ze uiteindelijk wel ontsnappen aan het paleis en weer meevechten met de rebellen?

 

De afgelopen weken kwam er telkens op de zaterdag een blog online over Alwyn Hamilton en haar boeken. Een verslag over Castlefest waar Alwyn Hamilton bij aanwezig was, een recensie over Rebel in de woestijn en zelfs een interview met de auteur zelf! Het eerste deel vond ik erg gaaf, dus ik las vol enthousiasme verder. Zou het vervolg net zo goed zijn als het eerste deel?

Alwyn Hamilton wist mij weer omver te werpen met haar geweldige schrijfstijl. Haar personages zijn heel sprekend en komen haast tot leven tijdens het lezen, haar magische wereld is intrigerend en prikkelt je fantasie en de spanningsboog in dit deel is erg goed neergezet. Het Arabische sfeertje is heel indrukwekkend, maar het heeft vele wendingen waardoor deze fantasywereld uniek is. Ook zie je dat deze wereld veel groter is dan verwacht, helemaal door nieuwe personages die een klein beeld geven van andere werelddelen.

Amani is een van de stoerste vrouwen waar ik over gelezen heb. Ze weet wat ze wil, is toch erg onafhankelijk, sterk en heeft ook een goed stel hersens. Wat een geweldige vrouw! In dit deel wordt ze erg verzwakt door de sultan, maar ze weet met beide voeten op de grond door te zetten en nieuwe manieren te bedenken om te rebelleren. Ook kom je nieuwe personages tegen die je al snel in je hart gaat sluiten, of juist totaal niet. De sultan is bijvoorbeeld erg wreed, maar heeft ook een bepaalde mate van intelligentie. Daarbij ben ik erg fan van Sam geworden. Deze nieuwe held is een hele aangename toevoeging in deze wereld en zijn houding is echt subliem!

De mindfucks in dit verhaal zijn echt schokkend. Meestal kan ik sommige plotwendingen wel zien aankomen, maar Alwyn weet het verhaal onvoorspelbaar te maken, op een hele goede manier. Ik had vaak een opengeslagen mond door de vele wendingen in het verhaal, zeker op het einde! Ja, dat einde is echt een enorme schok. Hoe kan ik hier van bijkomen? Alwyn Hamilton is niet bang om grote offers te maken, waardoor ik toch wel enige angsten heb voor de ontknoping van deze trilogie… Hopelijk blijven mijn favoriete personages overleven! Gelukkig kan je nu al het derde deel gaan lezen, dus dan kunnen we zien hoe dit prachtige avontuur wordt afgesloten…

Beoordeling: 9/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen van uitgeverij Luitingh-Sijthoff als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijk recensie en verschillende blogs die te maken hebben met Alwyn Hamilton en haar boeken. 

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.