Recensie: Versplinterd (Gewist #3)

Titel: Versplinterd (Gewist #3)

Auteur: Teri Terry

Vertaling: Renée Salome & Laura Weeda

Genre: Science Fiction, Young Adult

Uitgeverij: Imagine

Bladzijdes: 400

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789463334617

Prijs: 17,50

Link naar de pagina op Goodreads

Kyla is Gewist maar probeert langzaam de puzzelstukjes uit haar verleden een plek te geven. Ze moet weer onderduiken en wordt door het Verzet naar een plek gestuurd waar haar moeder zou zijn, hoewel Kyla zich haast niks van haar moeder kan herinneren. Ze moet oppassen voor de Hoeders, terwijl ze op zoek gaat naar antwoorden over haar identiteit.

De Gewist-trilogie is een spannende serie vol vragen, die ik hoopte om beantwoord te krijgen in dit laatste deel. Teri Terry weet met haar schrijfstijl me vast te grijpen, maar weet ze ook deze trilogie op geniale wijze af te sluiten? Tot nu toe was ik zeer onder de indruk van dit verhaal, dus ik was benieuwd hoe het verhaal afgesloten zou worden. Hoe zou het aflopen met Kyla?

De schrijfstijl van Teri Terry is weer erg sterk. Weer zorgt ze ervoor dat ik met een enorme vaart door dit boek heen ga, want het leest als een trein. Het verhaal blijft pakkend en Teri vertelt precies genoeg details zonder het langdradig te maken. Nu moet ik wel zeggen dat het eerste deel van dit boek wat als uitstelgedrag voelde. Kyla komt in een huis terecht vol meisjes en gaat weer naar school en moet nadenken over haar toekomst, maar dit vond ik niet heel passend bij het boek en zorgde ervoor dat de vaart er iets uit ging. Maar niet getreurd, want dit gedeelte zat ook vol verdieping in het karakter van Kyla, aangezien ze haar moeder leert kennen.

Kyla gaat op zoek naar antwoorden, antwoorden die ik zeker goedkeurde. Teri Terry zorgt ervoor dat je als lezer vol met vragen zit en toen ik eenmaal wist hoe het leven van Kyla verliep, vond ik dat een erg kloppend verhaal. Het einde was uiteindelijk een tikkeltje voorspelbaar (ik zag de plottwist halverwege het boek een beetje aankomen), maar het was wel een logische zet aan het einde van het verhaal. Beginnende YA-lezers zouden dit bijvoorbeeld niet zien aankomen, ik denk dat het vooral eraan ligt dat ik zo veel boeken heb gelezen dat ik zo’n twist al zag. Kyla is in ieder geval een interessant personage met een hoop inhoud die me tot het einde wist te intrigeren. Ook de moeder van Kyla krijgt veel verdieping, hoewel andere personages wat op de achtergrond bleven.

Al met al heb ik zeker genoten van dit slotdeel. Teri Terry neemt de lezer mee op een spannend avontuur waar je constant nieuwsgierig blijft naar het einde van het verhaal en dit realistische toekomstbeeld is erg gruwelijk, maar zet je zeker aan het denken. Een mooie klassieker onder de YA-titels!

Beoordeling: 7/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media, waar ik de uitgeverij zeer dankbaar voor ben.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.