Recensie: Vertel me drie dingen

Titel: Vertel me drie dingen

Auteur: Julie Baxbaum

Genre: Romantiek, Young Adult

Uitgeverij: Uitgeverij de Fontein

Bladzijdes: 352

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789026139628

Prijs: 15,99

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Jessie is samen met haar vader verhuisd. Haar moeder is een paar jaar geleden overleden en haar vader heeft een nieuwe vrouw ontmoet waar ze bij gaan wonen. Haar nieuwe huis voelt verkeerd aan, haar nieuwe school zit vol rijke kinderen, haar stiefbroer en stiefmoeder vindt ze maar vervelend en ze weet dus echt niet haar plekje te vinden. Na een paar weken krijgt ze een mailtje van een jongen genaamd Iemand-Niemand. Hij vertelt haar tips om het schoolleven te overleven, maar wie is deze jongen?

 

Vertel me drie dingen had ik al vaak voorbij zien komen op verschillende blogs, maar zelf sprak het boek mij niet aan. De cover vond ik niet echt veelbelovend, maar Fleurine zei laatst dat ik dit boek moest lezen omdat zij mij ontzettend op het personage Iemand-Niemand vond lijken. Ik was nu toch wel benieuwd naar het boek geworden, dus na wat research had ik besloten het boek van Fleurine te lenen. Een hele goede keus, want Vertel me drie dingen vond ik echt een erg leuk boek!

Jessie heeft het er maar moeilijk mee. Ze denkt nog vaak aan haar overleden moeder en moet opeens leven op een hele andere plek. Haar nieuwe school is heel vreemd en haar stiefmoeder en stiefbroer spreken haar ook niet aan. Jessie voelt zich helemaal niet thuis, maar Iemand-Niemand is echt een redder in nood. Ik raakte al snel dol op Jessie. Ze is wat verlegen, maar is ook heel aardig en een veelzijdig persoon. Mede dankzij het fijne karakter van Jessie bleef ik doorlezen, want ik wilde ook heel graag dat ze zich goed zou voelen.

 

Iemand Niemand is echt een geniaal personage en ik snapte meteen dat Fleurine vond dat ik op hem leek. Ik had soms echt het idee dat ik de mailtjes van Iemand Niemand had geschreven, die manier van schrijven/typen voelde soms zo herkenbaar! Ook maakte Iemand Niemand genoeg uitspraken die zo uit mijn mond had moeten komen. De gesprekken tussen Jessie en Iemand Niemand waren zo leuk om te lezen en ik keek telkens er naar uit om een gesprek tussen de twee te lezen.

 

Maar het grote mysterie is natuurlijk: wie is Iemand Niemand? Uiteindelijk zijn er drie à vier personages die het kunnen zijn. Hoewel de identiteit van Iemand Niemand pas heel laat bekend wordt gemaakt, ben ik heel tevreden met de uitkomst. Doordat je zo graag er achter wil komen wie Iemand Niemand is, blijf je gewoon doorlezen. Op het einde heb ik een paar keer moeten schreeuwen van de spanning en erna ging ik juichen van blijdschap (hierbij wil ik mijn excuses aanbieden aan mijn ouders die waarschijnlijk rond 1 uur ‘s nachts een juichende Joost hoorden). Wegens het anonieme aspect is het ook zeker een aanrader voor liefhebbers van Simon vs. de verwachtingen van de rest van de wereld. Vertel me drie dingen is een mooi en aandoenlijk verhaal met fantastische personages die zeker de moeite waard is om te lezen! Na dit boek wil je gewoon je eigen anoniem persoon die je mailtjes/berichtjes stuurt…

1 reactie

  1. Mooi cijfer heb je het boek gegeven. Ik ben heel benieuwd naar het boek, vooral naar de mysterie achter Iemand Niemand. 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.