Recensie: Vertrouw me (Shatter me #3)

Titel: Vertrouw me (Shatter me #3)19 Shatter me 3 Vertrouw me

Auteur: Tahereh Mafi

Genre: Young Adult

Uitgeverij: Blossom Books

Bladzijdes: 413

Bindwijze: Hardcover

Prijs: 17,95

Cijfer: 10/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Juliette wil nog maar één ding: vechten. Omega Point is vernietigd en Juliette weet niet of haar vrienden nog leven. Ze wil wraak op Het Herstel. Ze moet hulp krijgen van Warner, die vroeger nog haar vijand was. In dit laatste deel van de Touching Juliette trilogie zal Juliette niet meer vluchten, maar juist vechten voor vrijheid.

 

Ik heb Juliette gevreesd in het eerste deel van deze serie, daarna werd ik verwoest, gebroken en versplinterd door het verhaal van Tahereh Mafi. In dit deel heb ik haar erop vertrouwd dat ze een goed einde kon maken aan deze trilogie. En dit maakte ze zeker waar, want het laatste deel is beter dan ik ooit voor mogelijk had kunnen houden.

 

De personageontwikkeling is echt ongelooflijk in dit boek. Juliette was in Vrees me nog schuw en nu is ze zo sterk geworden. Ze bezit een enorme kracht en weet een echte held te zijn. Ook de schrijfstijl is niet meer met doorgestreepte zinnen, hierdoor merk je ook nog eens dat Juliette echt is veranderd door de loop van de serie heen. En Warner… Wow, al zijn geheimen worden bekend gemaakt, wat zie ik hem nu met andere ogen! Het is echt geweldig dat Tahereh Mafi zulke geloofwaardige en gecompliceerde personages kan uitwerken.

 

Hoewel de actie pas aan het eind van het boek echt te vinden was, vond ik het begin van het verhaal ook heel goed. Het ging vooral over het uitdiepen van de personages en de voorbereidingen op een grote veldslag. Juliette leert steeds meer over haar krachten en het was fantastisch om te lezen hoe alle onopgeloste zaken helemaal duidelijk werden. Tahereh Mafi wist mij telkens te verbazen, ze is echt één van mijn favoriete schrijvers geworden!

 

Over het einde ben ik ook heel tevreden. Ik had totaal iets anders verwacht, maar ik was heel blij met deze uitkomst. Aan de ene kant wil je dit boek zo snel uitlezen, maar aan de andere kant wil je er zo lang van kunnen genieten. Ik vond het einde perfect en achteraf wilde ik alleen maar meer! Kan Mafi niet gewoon nog een boek schrijven met wat er hierna gebeurt? Na die laatste paar bladzijdes kon je me echt van de grond rapen, wat moet ik nu verder met mijn leven? Hoe kan ik ooit een boek lezen die zo goed is als deze? Dus alvast een grote waarschuwing, een bookhangover is echt mogelijk na Vertrouw me! Vertrouw me is een fantastisch boek en maakt een gigantisch indrukwekkend einde aan deze serie, het is overduidelijk één van mijn favoriete boeken geworden.

4 reacties

Naar het reactie formulier

  • Tessa op maart 26, 2015 om 5:22 pm
  • Reageer

  Dit is ook een van mijn favoriete trilogieën! (:

 1. ooh nu ben ik echt extreem benieuwd naar het einde. Als het boek dat ik momenteel aan het lezen ben uit is ga ik meteen in vertrouw me beginnen.

  • Wenda op maart 26, 2015 om 6:45 pm
  • Reageer

  Ohhh PRECIES zoals jij het beschrijft, zo heb ik de boeken ook ervaren !! (Alleen
  vond ik die ‘romantische’ stukken tussen Juliette en Warner wel heerlijk 😉
  Ik was er ook echt verslaafd aan, ze zijn zo ongelofelijk goed!!
  Ik was zowiezo heel erg benieuwd wat jij van deze triologie zou vinden!
  Ze staan bij mij met stip op nr 1 🙂

  • Laura op november 19, 2015 om 8:49 pm
  • Reageer

  Dit boek was zo goed.. Je wordt echt meegesleept met het verhaal, de personages lijken zo echt… en al die emoties!:(
  Ik vind Vertrouw Me ook de beste van de reeks, misschien net omdat de karakters best wel hard zijn veranderd.
  De schrijfstijl van Tahereh Mafi is echt geweldig, zo diepgaand, soms zelfs duister maar toch nog met een beetje humor.. Eén van mijn favorieten(:

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.