Recensie: Vlam (Inkt #2)

Titel: Vlam (Inkt #2)

Auteur: Alice Broadway

Vertaling: Ans van der Graaff

Genre: Fantasy, Young Adult

Uitgeverij: Young and Awesome

Bladzijdes: 254

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789025875213

Prijs: 18,99

Link naar de pagina op Goodreads

 

Leora vlucht naar de bossen, op weg naar de blanco’s, de samenleving die geen tatoeages heeft. Ze moet informatie winnen over deze groep en doorgeven aan de burgemeester, waardoor ze het vertrouwen van de blanco’s moet winnen. Ze weet te infiltreren in de groep en krijgt de verhalen van de blanco’s te horen, verhalen die een hele andere kant belichten dan de verhalen die ze altijd hoorde… Wat is de echte waarheid, en welk volk is juist degene die rechtvaardig is?

 

De Inkt-trilogie kan je door de covers al haast niet wegleggen. De boeken zitten vol detail en zelfs nu minuten staren vind je weer nieuwe dingen in de cover. Gelukkig vond ik de inhoud van het eerste deel ook erg interessant, dus ik wilde zeker het tweede deel van deze trilogie oppakken. Wist Leora mij mee te nemen op een spannend avontuur, of liet ze me juist koud?

Nu Leora meer weet over haar achtergrond, wordt ze door de burgemeester op een missie gestuurd. Ze moet informatie weten te winnen over de blanco’s, maar als ze daar eenmaal is, merkt ze dat alle oude verhalen die ze te horen kreeg een andere kant hebben. Hierdoor is Leora erg in tweestrijd. Welke kant van het verhaal is de juiste? Ik vond de verhalen erg bijzonder om te lezen. Sommige verhalen hebben wat weg van sprookjes uit onze wereld, wat erg leuk is om te zien. Het was een fijne toevoeging aan het verhaal, aangezien je als het ware een uitstapje had naar een ander legendarisch verhaal.

De schrijfstijl wist mij weer te bekoren. Ik kwam er snel doorheen (dit boek is ook maar 250 bladzijdes) en je kan je er helemaal in onderdompelen. Het contrast tussen Leora’s groep en de blanco’s is erg sterk, waardoor je weer een hele andere wereld ontdekt. Het is goed om te zien dat elk volk niet compleet slecht, of compleet goed is. Ik was vaak verbaasd over de andere kant van het verhaal, terwijl ook de blanco’s niet de grootste lieverdjes zijn. De personages waren alleen niet heel sprekend. Leora ontmoet veel nieuwe personages, maar soms wist ik ze niet helemaal uit elkaar te houden. Richting het einde werd iedereen wel wat meer uitgesproken, maar het is jammer dat dat pas later in het boek kwam.

Vlam is een mooie mix tussen oude verhalen, het zoeken naar de waarheid en oplopende spanningen. Ik heb hoge verwachtingen wat betreft het laatste deel, want Leora kan echt grootse dingen doen. Ze was af en toe wat onzeker en kon moeilijk een partij kiezen, maar dat maakte het boek ook erg sterk. Het einde was erg heftig en gaf een enorme cliffhanger, dus ik kan niet wachten op het vervolg! Alice Broadway wist mooie plotwendingen te geven aan het tweede deel in deze trilogie, waardoor er veel mogelijkheden zijn voor de ontknoping van deze boekenserie.

Beoordeling: 7/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie, een extra blog in het thema van de Inkt-trilogie en promotie op social media.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.