Recensie: Vogelvrij (Spellslinger #1)

Titel: Vogelvrij (Spellslinger #1)

Auteur: Sebastien de Castell

Vertaling: Hanneke van der Soest

Genre: Fantasy, Young Adult

Uitgeverij: Meisenmaas

Bladzijdes: 383

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789030503101

Prijs: 16,95

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Kellen is bijna 16, de leeftijd waarin je wel of niet een echte magiër wordt. Kellen wil dit graag worden, maar de kans is groot dat hij zichzelf niet kan bewijzen. Hij kan namelijk nog niet eens het kleinste vleugje magie oproepen. Zijn familie Jan’Tep is een krachtige magiërsfamilie, waardoor Kellen bang is om zijn familie teleur te stellen. Hij moet op zoek naar een andere manier om magie te krijgen, maar hoe? Als een bijzondere en mysterieuze zwerver aankomt met die pakken spelkaarten, vraagt Kellen raad bij deze vrouw. Kan Kellen zichzelf bewijzen?

 

Een paar maanden geleden bracht ik een bezoekje aan de uitgeverij van Meisenmaas. Ze vroegen mij namelijk raad, omdat ze voor het eerst een young adult-boek gingen uitgeven, iets waar ze nog weinig ervaring mee hebben. Vogelvrij was het boek waar ze met mij over gingen praten. Ik gaf ze veel tips om de YA-lezer te bereiken en nu is het eindelijk zover, Vogelvrij is uit! Het eerste deel van Spellslinger is een boek waar ik hoge verwachtingen van had, helemaal door de cover, de verhalen van de uitgeverij en het feit dat de hardcoverversie zo goedkoop is. Die moest ik gewoon hebben! Ik doe mee aan de blogtour rondom Vogelvrij, dus vandaag kan je op mijn blog mijn recensie lezen en meedoen aan een winactie voor dit boek. Gisteren is Annabel te werk gegaan op haar blog Het leven van een boekenwurm met een recensie en een playlist met muziek die hoort bij het boek. Nu kan ik jou overtuigen waarom Vogelvrij een fantastisch boek is en waarom jij dit boek zo snel mogelijk moet lezen!

Vogelvrij speelt zich af in een magische wereld met magie. Sebastien de Castell weet de wereld van magiërs op fijne wijze te introduceren. Beetje bij beetje leer je meer over deze wereld, de tovenaarsfamilies en het verleden van Kellens volk. Sebastien hield me geboeid met zijn scherpe en kleurrijke schrijfstijl, ik zat maar al te vaak aan het boek te denken wanneer ik het even niet kon lezen. Ik wilde zo graag meer weten over deze hele tovenaarsgemeenschap, deze wereld is erg uitgebreid en ik wil er alles van ontdekken!

Het verhaal is lekker afwisselend. Informatieve stukken die je onderwijzen op het gebied van magie en het verleden, worden afgewisseld met interessante conversaties en coole gevechten. Kellen kan er wat van hoor, het is een echt vechtersbaasje ondanks zijn lek aan magie! Zeker op de tweede helft puilden mijn ogen vaak uit door de gave plotwendingen in het boek. Vogelvrij is onverwacht en stelde mij nooit teleur. Kellen is een jongen die op de zwakke plaats wordt gesteld, maar hij weet te strijden voor zijn plekje in de tovenaarsgemeenschap. Hij is slim, nieuwsgierig en steunt anderen die ook weinig aanzien hebben. Na het lezen van dit boek, begon ik ook de cover van het boek volledig te snappen. Er zijn zo veel details die zo duidelijk worden als je het boek eenmaal aan het lezen bent, een cover die naar mijn mening echt pure perfectie is en de inhoud van het boek meteen subtiel weet weer te geven. Daarbij zijn er een paar illustraties in het boek waar ik ook ontzettend van genoot.

Vogelvrij is een spectaculair eerste deel van de Spellslinger-reeks. Ik ben fan geworden van Sebastien, deze schrijver gaat de Nederlandse YA-wereld hopelijk flink onveilig maken! De vervolgdelen moeten maar snel komen, want ik wil meer lezen over Kellen! De magiërswereld kan nog veel meer ontdekt worden, dat avontuur mag van mijn part lekker lang duren! Vogelvrij is een aanrader voor liefhebbers van fantasy, stoere personages en mysterie.

2 reacties

  1. OK, nu ben ik nog benieuwder hiernaar! Ik houd wel van een underdog, dus ik denk dat dit echt ‘right up my alley’ is!

    En wat is die kaft ontzettend mooi!

  2. Lijkt me een magisch boek! Mooie cover en mooi verhaal………….

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.