Recensie: Vrij zijn! (Spotlights #2)

Titel: Vrij zijn! (Spotlights #2)26 Spotlights 2 Vrij zijn! Eva Burgers

Auteur: Eva Burgers

Genre: Kinderen

Uitgeverij: Clavis Books

Bladzijdes: 190

Bindwijze: Paperback

Prijs: 13,95

Cijfer: 6/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Het is het tweede jaar op de musicalacademie en de leerlingen komen terug op school na de zomervakantie. In dit jaar moeten ze naast hun normale lessen een musical opvoeren en de druk wordt steeds hoger. Cas moet beslissen waar hij voor kiest, de liefde of zijn toekomstige carrière? Bruno heeft ook problemen in de liefde en zijn vrienden worden gek van zijn gedrag. Hoe zullen de leerlingen dit jaar volhouden?

 

Het vervolg op Hij is van mij! lijkt best veel op het eerste deel. Je volgt weer een jaar aan de musicalacademie en leest over de problemen van de leerlingen. Eva Burgers luchtige schrijfstijl zorgt ervoor dat je met gemak dit boek uitleest. Het is bijna bizar dat Eva zo veel gebeurtenissen (een heel schooljaar) weet te beschrijven in minder dan 200 bladzijdes, er gebeurt ontzettend veel! Dit boek legt wat minder nadruk op de lessen aan de academie, maar meer op de liefdesproblemen van de leerlingen en de musical die ze moeten voorbereiden. De musical die ze moeten maken wordt ook nader toegelicht en er wordt duidelijk uitgelegd wat de leerlingen precies doen om dit toneelstuk tot stand te laten brengen.

 

De liefdesproblemen zijn leuk om over te lezen als je nog jong bent, maar als twintigjarige kon dit mij vrij weinig boeien. De meisjes kwamen soms wat over als dramaqueens en ik walgde echt van Bruno, wat een arrogante en hypocriete jongen is dat zeg… Dit deel had wel meer onderlinge spanning, maar alsnog had ik het gevoel dat dit boek wat te simpel voor mij was. Het is een prima tussendoortje na een dik boek, het laat niet een enorme indruk op je achter.

 

Ook in dit boek laat Eva Burgers zien dat een musicalopleiding echt niet zo leuk is als je denkt. Het vergt hard werken en daarnaast zijn sommige leerlingen op de academie niet bepaald prettig gezelschap. Een prima meisjesboek die een soort combinatie is tussen Goeden Tijden Slechte Tijden en Glee (beide series heb ik niet gezien, maar ik gok dat deze vergelijking wel passend is). Het einde van dit boek maakt je wel nieuwsgierig naar het derde deel van deze serie, ‘Ik laat je los!’

2 reacties

  1. Glee is best leuk hoor 😉 (Ondertussen krijg ik een shop van mijn zusje. Ze haat Glee)

    1. Je zus mag een extra schop geven namens mij 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.