Recensie: Vuur (Engelfors trilogie #2)

Titel: Vuur (Engelfors trilogie #218522378

Auteur: Mats Strandberg & Sara B. Elfgren

Genre: Fantasy, Young Adult

Uitgeverij: Bruna

Bladzijdes: 488

Bindwijze: Paperback

Prijs: 10,00

Cijfer: 7/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

De Uitverkorenen zijn weer een jaartje verder en beginnen aan hun tweede jaar in de bovenbouw van het gymnasium. De Uitverkorenen zijn nog steeds op hun hoede voor de demonen die Engelfors proberen te teisteren, maar het gevaar kan zich midden in de stad bevinden. De meiden hebben naast hun strijd tegen het kwaad, nog vele andere problemen waarmee hun leven drastisch kan veranderen. 

 

Een poosje terug las ik De Cirkel, het eerste deel in de Engelfors-trilogie. Deze trilogie zit vol met mysterie, spanning en een vleugje magie. De Cirkel vraagde naar meer dus snel pakte ik deel 2 erbij, namelijk Vuur. Alweer een dikke pil, zelfs dikker dan zijn voorganger! Ik deed er dus wat langer over om het boek uit te lezen, maar uiteindelijk heb ik er zeker van genoten.

 

Qua spanning en mysterie zat het weer goed bij Vuur. In dit deel lees je over nieuwe bedreigingen in het stadje, die uit een nieuwe hoek komen. De dames zijn aan het strijden tegen de demonen, maar wie worden beïnvloed door deze wezens? Dat is nog maar de vraag. Gelukkig kunnen de meiden elkaar helpen, maar de onderlinge spanningen en de Raad die hen goed in de gaten houdt, maakt hun zoektocht en strijd lastiger dan verwacht. De plotwendingen in het verhaal zag ik alweer niet aankomen en wisten mij enorm te verrassen. Daarbij vond ik het magische aspect van het verhaal heel tof en alle nieuwe informatie die ik kreeg vond ik heel kloppend, hierdoor werd de serie stukke leuker!

 

De perspectiefwisselingen tussen de personages vond ik in dit deel wat storend. Door de wisselingen kreeg je wel veel meer informatie en verschillende problemen van de Uitverkorenen te weten, maar af en toe wist ik de meiden niet helemaal uit elkaar te houden (helemaal na een bepaalde gebeurtenis), waardoor ik niet helemaal lekker in het verhaal kwam. Deze serie is aan te raden als je lange zitten wil maken in het lezen. Wanneer ik eenmaal wat hoofdstukken door had gelezen, kwam ik steeds beter in het verhaal en las het boek veel fijner.

 

De Engelfors begint voor mijn gevoel wat te lijken op een bovennatuurlijke soapserie. De personages in het verhaal hebben namelijk allemaal hun eigen problemen en alle ontwikkelingen die de personages meemaakten hadden wat weg van een soap. Zeker wanneer er na een cliffhanger werd overgestapt op een ander personage kwam dit sterk naar voren. Niet alleen de problemen met de demonen hebben hun plekje in het boek, ook alledaagse problemen zoals gescheiden ouders, relatieproblemen en meer worden beschreven in het boek. Hierdoor kan je je vast in één van de meiden inleven, maar andere personages zouden je eventueel wat koud kunnen laten.

 

Nu het slotdeel van de Engelfors trilogie bijna uitkomt, is dit voor jou het juiste moment om te gaan beginnen in deze boekenserie. De Sleutel: Het Begin ga ik hopelijk snel lezen, hopelijk ga jij ook binnenkort deze boeken een kans geven! Dan kunnen we elkaar aan het einde van deze serie ondersteunen na onze book hangover… De Engelfors-trilogie gaat gelukkig nog even door en ik ben heel benieuwd naar het volgende deel!

2 reacties

  1. Ik vind deze serie geweldig! Ik wilde De Sleutel – het Begin kopen van mijn boekenbonnen, maar dat heb ik nog steeds niet gedaan. Ik moet eerst mijn TBR stapel wat kleiner krijgen van mezelf :p

  2. Ik heb deel 1 een hele tijd geleden gelezen, maar vond die eigenlijk maar mwah. Heb dus ook niet echt de behoefte om de rest van de reeks te lezen haha.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.