Recensie: We were liars

Titel: We were liars

Auteur: E. Lockhart

Genre: Contemporary, Young Adult

Uitgeverij: Hot Key Books

Bladzijdes: 228

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9781471403989

Prijs: 8,99

Cijfer: 8/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

De familie Sinclair spendeert vele zomers bij Beechwood Island, een eiland waar de familie vele huizen heeft gebouwd. Deze familie heeft het flink voor elkaar, verdienen goed, maar er is iets duisters wat zich op de achtergrond schuilt…

 

We were liars is een boek dat door vele YA-lezers is gelezen. Vaak genoeg hoorde ik over een grote mindfuck op het einde van dit boek en dat mensen na jaren nog steeds verbaasd zijn. Een enorm schokkend boek dus, maar dit boek pakte ik telkens niet op. Tijdens mijn eerste bezoek aan YALC (ja, dat is al bijna twee jaar geleden…) zag ik dit boek gesigneerd staan bij een van de uitgeverijen. Het was een flink koopje toen, dus ik nam dit boek mee naar Nederland. Na twee jaar heb ik het boek eindelijk uit de kast gehaald en heb ik hem op een avondje in een keer gelezen.

We were liars is een boek waar je in moet stappen zonder dat je al te veel weet. Daarom is mijn beschrijving ook zo kort, aangezien ik eigenlijk zo min mogelijk wil verklappen, maar ik probeer toch een klein tipje van de sluier op te lichten. Het verhaal gaat over Cadence, een van de kinderen van de Sinclair familie. Deze bestaat uit drie gezinnen en grootouders. Cadence heeft een wat moeilijke tijd achter de rug, maar kan altijd genieten van haar vakanties bij Beechwood Island. Allemaal leuk en aardig natuurlijk, maar door de loop van het verhaal merk je dat er iets mis is. Maar wat is er aan de hand? Je voelt een wat merkwaardige sfeer en al snel kan je het boek haast niet wegleggen omdat je wil weten wat er nou precies aan de hand is. De schrijfstijl is erg vlot, dus net zoals mij kan je binnen een dag het boek uit hebben. Heerlijk voor tussendoor!

 

Dat onderliggende lugubere randje die je probeert te ontdekken is ook wel de grote drijfveer om het boek uit te lezen, aangezien het verhaal zelf (de herinneringen en gebeurtenissen op het vakantieplekje) niet heel bijzonder zijn, maar het grote mysterie achter de familie zorgt ervoor dat je geboeid blijft. Mocht je het hele mysterie eruit laten, dan zou het boek vrijwel niks voor mij zijn. De personages waren fijn om over te lezen, maar ze hadden niet iets waardoor ik emotioneel betrokken bij ze raakte. Ik legde de focus tijdens het lezen vooral op het mysterie, waardoor dit boek heel aangenaam wordt om te lezen.

 

We were liars, er was een lange aanloop naar het grote schokkende einde, maar dat was het ook echt waard. Ik was volledig in shock en heb bijna naar het boek geschreeuwd van verbazing. Ja, We were liars is zeker een goed boek als je zin hebt in onderliggende spanning en een einde wat je nog lang bij zal blijven.

3 reacties

  1. Fijne recensie, eerlijk gezegd vond ik het boek een beetje tegenvallen…

  2. Heb zelf dit boek ook al eens gelezen. Het einde was gewoon schokkend :'(

  3. Fijn dat jij dit boek zo leuk vond!
    Ik begrijp het ook wel, helaas vond ik hem zelf niet zo leuk. Het einde was inderdaad wel een grote schok…

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.