Recensie: Hazelwoud (Hazelwoud #1)

Titel: Hazelwoud (Hazelwoud #1)

Auteur: Melissa Albert

Vertaling: Merel Leene

Genre: Fantasy, Young Adult

Uitgeverij: Moon Young Adult

Bladzijdes: 336

Bindwijze: Hardcover

ISBN: 9789048838967

Prijs: 19,99

Cijfer: 9/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Alice is zeventien jaar oud en woont samen met haar moeder overal en nergens. Ze zijn constant op de vlucht voor gevaren die voor Alice nog geheim zijn. De oma van Alice is een schrijfster van een duister sprookjesboek, waar zowel Alice als haar moeder geen contact mee hebben. Wanneer ze horen dat de oma van Alice is overleden, komt het gevaar hun pad op. De moeder van Alice wordt vermoord door een man die zegt dat hij uit Achterland komt, het land waar de sprookjes van Alice’ oma zich plaatsvinden. Alice vraagt de hulp aan Ellery Finch, een klasgenoot die ook een groot fan is van de sprookjes van haar oma. Alice wil er alles aan doen om haar moeder weer te vinden, maar dan moet ze wel naar Hazelwoud gaan, de plek waar de oma van Alice woont en waar er een doorgang zou moeten zijn naar de duistere sprookjeswereld. Ze heeft alleen de boodschap van haar moeder gekregen om nooit naar het Hazelwoud te gaan. Wat voor gevaren zullen daar zijn?

 

Hazelwoud is een van de boeken waar ik al enorm naar uitkijk. Ik was al meteen verliefd op de cover, maar het idee van een duister sprookjesverhaal beviel me wel. Nu het boek uit is was ik de hype voor mij nog groter, helemaal toen ik het pakket binnen kreeg van Hazelwoud. Een prachtige envelop, een beeldschone hardcover met een geniale cover en ook nog eens een gouden boekenlegger in de vorm van een veer. De uitgeverij maakt er echt werk van! Hopelijk deed het boek wel aan mijn verwachtingen, want het zou zonde zijn dat dit boek een teleurstelling zou zijn.

Melissa Albert heeft een magische en mooie schrijfstijl waar ik ontzettend van genoot. Ze schrijft vol mysterie en weet je verbeeldingskracht te vertienvoudigen. Het was alsof mijn zintuigen opeens knalden door alle prikkels die ik door het boek kreeg. De wereld van Alice is zo bijzonder en als je eenmaal je bevindt in het Achterland, kijk je echt je ogen uit. Melissa Albert weet het verhaal zo veel schoonheid te geven, maar weet het ook heel luguber te maken.

De oma van Alice heeft dus vele sprookjes geschreven en in dit boek krijg je er een paar te horen. Het zijn stuk voor stuk vrij akelige verhalen vol duisternis. Wat vond ik dat toch vet! Deze sprookjes hebben totaal geen fijne boodschap, maar weten je juist de rillingen op je rug te bezorgen. Dit boek heeft wat invloeden van Alice in Wonderland, maar heeft ook genoeg horrorelementen. Althans, ik hoop dat ik het zo goed weet te verwoorden, want Hazelwoud is haast een uniek soort sprookje die nergens mee te vergelijken is.

De uitwerking van Hazelwoud is ontzettend bijzonder, alleen was het einde naar mijn idee iets te gehaast. De ontknoping ging vrij snel, terwijl ik juist in alle rust het verhaal wilde afsluiten. Gelukkig hoefde ik dat nog niet te doen, want er komt nog een vervolg en een verhalenbundel met de sprookjes van het Achterland. Hoe gaaf is dat! Ik ben in ieder geval fan geworden van Melissa Albert en ik hoop ook zeker dat Hazelwoud een groot aantal fans gaat krijgen hier in Nederland. Hazelwoud is een luguber, sprankelend en wonderbaarlijk duister sprookje waar je u tegen zegt!

Dit boek heb ik ontvangen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media. Bedankt uitgeverij Moon!

 

 

5 reacties

Naar het reactie formulier

  1. Wauw, ik wist niet eens dat er nog meer boeken kwamen. Wat leuk! Ik heb ook echt zo genoten van dit boek 🙂

  2. Dit klinkt zo goed! Snel toevoegen aan mijn TBR! Ik ben vooral erg benieuwd naar de lugubere sprookjes

  3. Dit klinkt echt geweldig😍 Ik ga Hazelwoud maar snel lezen! Ik hou wel van een duister sprookje haha!

    1. Ik ben benieuwd wat je ervan vindt! 🙂

      1. Ik laat het je weten als ik hem gelezen heb😃

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.