Recensie + Winactie: Drakentemmers

Titel: Drakentemmers
Auteur: Emma Maree Urquhart
Genre: Avontuur, Game, Fantasy
Uitgeverij: Karakter Uitgevers
Pagina’s: 141
Bindwijze: Hardcover
Prijs: 9,95
Cijfer: 9/10
Link naar de Goodreads-pagina

Carol is verslaafd aan ‘Drakentemmers’, een virtual reality-computerspel waarin je je eigen draak hebt en deze kan trainen. Carol is samen met haar waterdraak, genaamd Sam, de sterkste speler van de game geworden. In de game heet ze Maree en is ze heel gelukkig. Carol zelf is een rustig meisje. Haar ouders zijn eigenaar van een cruiseschip en ze moet één keer per jaar mee op de boot. Ze verveelt zich, en daarom speelt ze haar favoriete spel Drakentemmers. Op een dag speelt ze het spel bij de rand van de boot, en opeens valt ze van het schip af en belandt ze in het water. Ze denkt te verdrinken, maar wordt dan langzamerhand wakker in een grot… Samen met haar draak Sam! Carol is in de wereld van Drakentemmers gekomen omdat een weerzinwekkend monster vele gebieden van de game heeft verwoest. Het spel is offline, en Carol/Maree moet samen met Ceirin, de op één na beste speler van het spel, zijn draak Nick, en Ellen, een meisje dat per ongeluk de game in is gezet en pas een dag het spel speelt, met haar draak Crystal, op avontuur om deze Vernietiger uit te schakelen. Veel keus hebben ze niet, want als je eenmaal sterft in het spel, sterf je ook in de echte wereld…

Ik las dit boek voor het eerst toen ik een jaar of 11 was, en vele jaren later zag ik dit boek weer in mijn boekenkast staan en wilde ik het weer lezen, aangezien ik als kind dit boek helemaal geweldig vond. Daarnaast had Emma Maree Urquart gereageerd op een blogpost waarin ik haar boek noemde. Ik had dit boek 9 jaar geleden voor het eerste gelezen (ik word oud…), dus zou ik het boek nog leuk vinden? Met goede moed begon ik weer in Drakentemmers, en kon het avontuur weer beginnen…

Ik hoefde niet eens op gang te komen, want sinds de eerste pagina zat ik weer helemaal in de wereld van Drakentemmers. Het boek begint met een handleiding voor het spel. Het geeft een uitleg over de verschillende draken die je kan aanmaken, hoe je sterker wordt, welke voorwerpen er zijn, welke werelden er zijn en wat informatie over de verhaallijn van het spel. De game wordt zo leuk beschreven dat je dit spel zelf zou willen spelen!

Na deze uitleg kan het verhaal echt beginnen. Je maakt snel kennis met Carol die in de wereld van Drakentemmers geworpen wordt. Al snel wordt ze Maree genoemd en krijg je veel te zien van de game en de andere spelers die net als Maree in het spel zijn gezet. Alle acties en avonturen die het trio beleven komen vlak na elkaar en als lezer verveel je je nooit tijdens het lezen van dit boek. Plotwendingen zijn er genoeg, waardoor de spelers weer voor nieuwe gevaren komen te staan!

De schrijfstijl van Urquhart is heel fijn. Hoewel dit boek best dun is, nam ik echt de tijd om elke zin goed in me op te nemen en genoot ik van het verhaal. Negen jaar later en ik vind het boek nog steeds leuk! Het verhaal heeft een goede opbouw en zijn er genoeg enge, grappige, stoere, gevaarlijke en leuke personages.

De wereld van Drakentemmers is zo gaaf en ik hoop dat ze ooit dit spel gaan maken, want ik wil ook een draak! De draken in dit boek worden fantastisch beschreven en de diversiteit van soorten draken wordt flink benadrukt. Als lezer kan je niet wachten om je eigen draak te ontwerpen en dit spel te spelen!

Emma Maree Urquhart was dertien toen ze dit boek schreef. DERTIEN! Voor iemand met zo’n leeftijd is het echt een kunst om een verhaal zoals deze op papier te kunnen zetten. In Engeland zijn er zelfs meer dan 100.000 exemplaren verkocht! Hoewel sommige dingen niet al te realistisch zijn, is dit te overzien, aangezien een dertienjarig meisje dit verhaal heeft bedacht. Urquhart is behoorlijk getalenteerd voor haar leeftijd en ik ben dan wel wat ouder, ik kan nog steeds genieten van dit verhaal.
En Emma Maree Urquhart, wat doe je me aan, want er is een tweede deel wat NIET is vertaald in het Nederlands! Ik ga dus nog even flink op zoek naar het tweede deel, want die wil ik zeker gaan lezen! Na het lezen van dit boek ben je echt benieuwd naar het vervolg op Drakentemmers…

7 reacties

Naar het reactie formulier

 1. Ik doe graag mee, want nouja ik heb wel vertrouwen in jouw boekensmaak en bovendien is het altijd leuk om een boek te lezen wat geschreven is door zo’n jong iemand. Ik heb allebei de extra kansen gedaan en hopelijk heb ik geluk 😛 BTW het doet me vanwege de virtuele realiteit een beetje denken aan Koepels van Mariëtte Aerts (al is dat boek verder wel heel anders hoor, het kwam gewoon in mijn hoofd op), misschien vind je die ook wel goed?

  1. Koepels lijkt me een leuk boek! 🙂

 2. Nou ik doe graag mee! En ik like ook alles!

 3. Ik ken dit boek nog niet dus ik doe graag mee 😀
  Ik ga alles even liken 🙂

 4. Maak graag kans voor mezelf en mijn zoon. Die zou dit ook een geweldig boek vinden 🙂

  • Anita H. op september 30, 2014 om 9:45 pm
  • Reageer

  Ik doe mee!
  sepia [at] home . nl

 5. Lijkt me een leuk boek, ik doe ook graag mee 🙂

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.