Recensie: Wink Poppy en Midnight

Titel: Wink Poppy en Midnight

Auteur: April Genevieve Tucholke

Genre: Young Adult

Uitgeverij: BlossomBooks

Bladzijdes: 214

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789020679472

Prijs: 15,00

Cijfer: 6/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Midnight is een onschuldige en lieve jongen die verliefd is op Poppy. Poppy is ontzettend mooi, maar weet iedereen om haar te manipuleren en is op hele andere dingen uit. Dan heb je nog Wink, het buurmeisje met een bijzondere familie met wilde rode haren. Wink vind Midnight een aardige jongen, maar hij heeft vooral oog voor Poppy. Tijdens een avond gebeurt er iets verschrikkelijks, maar achteraf is het nog maar de vraag wat er precies is gebeurd. Iemand is de held, iemand is de schurk, en iemand is de leugenaar. Maar wie is wie?

 

Toen Blossom Books bekend maakte dat ze Wink Poppy en Midnight gingen uitgeven, was ik al meteen nieuwsgierig naar het boek. Het klinkt ontzettend mysterieus en ik kon niet wachten om erachter te komen wie de held, wie de schurk en wie de leugenaar is. Daarbij is de cover ook heel intrigerend, dus ik begon zo snel mogelijk toen dit boek binnen kwam. Ik wilde heel graag de wereld van Wink Poppy en Midnight ontdekken, maar ik kwam er uiteindelijk achter dat deze wereld voor mij niet te ontdekken viel.

April Genevieve Tucholke heeft een wonderbaarlijke schrijfstijl. Je moet goed letten dat je niets vergeet, want alles kan van belang zijn voor het einde van het verhaal. Het las als een duister sprookje met karakters die je moeilijk kan doorgronden. Voor veel mensen kan dit boek geweldig zijn, maar ik kwam er niet helemaal in. Dit boek is vrij kort, maar ik had toch het idee alsof ik een wat langdradig verhaal aan het lezen was. Het begin gaat vooral over Midnights liefde voor Poppy, die Midnight alleen maar gebruikt voor haar eigen doeleinden. Word eens wat sterker Midnight! Je lijkt net een afhankelijk meisje die alleen maar aan haar vriendje kan denken, daar stoorde ik mij enorm aan. Poppy vond ik te arrogant en vervelend, waardoor het soms wat moeilijk was om door het boek heen te komen.

 

De grote gebeurtenis, de bijzondere en afschuwelijke avond, had ik wat anders voorgesteld. Ik had wat andere verwachtingen van het boek, waardoor ik wel verrast werd, maar ik vond het wat minder indrukwekkend dan ik had gedacht. Het was gewoon niet wat ik mij had voorgesteld, het einde vond ik ook heel vreemd, ik kon het niet helemaal bevatten. Wink Poppy en Midnight is een goed boek, maar ik miste een bepaalde structuur. Soms had ik totaal geen idee waar het verhaal nou naartoe wilde gaan, dit boek is gewoon niet aan mij besteed, maar wellicht aan jou wel!

 

Wink Poppy en Midnight wist mij niet helemaal te amuseren. De personages waren wat te eigenzinnig en ik kon ze niet volledig begrijpen. Zoals sommige break-ups beginnen met ”Het ligt niet aan jou, maar aan mij”, zeg ik dat ook tegen dit boek. Ik weet zeker dat een groot publiek gek kan worden op Wink Poppy en Midnight door het lugubere sfeertje, maar ik kon mij er niet in vinden. De kracht van bepaalde personages (met name Midnight) miste ik, maar wie weet zie jij die kracht juist in het boek en kan Wink Poppy en Midnight je wereld volledig om te draaien!

1 reactie

  1. Ik vond de hele sfeer van het boek ontzettend tof, al had ik de eerste 50 pagina’s echt totaal geen idee waar het verhaal heen ging. Pas vanaf de helft vond ik het echt heel spannend en kon ik het ook haast niet meer wegleggen. Van het einde snap ik helaas niet zo veel, maar al met al vond ik het boek echt geslaagd. Ik ben vooral een beetje verliefd op de schrijfstijl van het boek.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.