Recensie: Wit als Sneeuw

Titel: Wit als Sneeuw (Snow White #2)
Auteur: Salla Simukka
Genre: Spanning, Young Adult
Uitgeverij: Clavis
Bladzijdes: 188
Bindwijze: Hardcover
Prijs: 17,95
Cijfer: 8/10
Link naar de Goodreads pagina
Koop dit boek via Clavis

Na de spannende avonturen in Finland, reist Lumikki Anderson in de zomervakantie in haar eentje naar Praag voor een vakantie. Tijdens deze vakantie komt een jonge vrouw, Lenka, op haar af en vertelt haar dat zij haar halfzusje is. Het verhaal van Lenka is toch wel erg indrukwekkend, maar Lumikki vermoedt wel dat Lenka wat voor haar achterhoudt.
Wat blijkt? Lenka zit in een sekte die gevaarlijk is. De levens van beide meisjes lopen erg in gevaar, kan Lumikki hier een goede einde aan brengen?

Het tweede deel van de Snow White trilogie is weer een spannend verhaal wat je ook apart kan lezen. Er komt heel even een kleine verwijzing naar het eerste boek, maar dit boek kan je ook lezen zonder het eerste boek lezen. In plaats van het ijzige Finland zijn we nu in Praag, net in de warme zomer. Ik hoor van veel mensen dat Praag een mooie stad is, maar dat heb ik niet echt terug kunnen vinden in dit boek, aangezien Lumikki zoals gewoonlijk onopvallend wil zijn en weinig ziet van de schoonheid van Praag. Ook raakt ze weer in benarde situaties waardoor de focus vooral is gelegd op het gevaar.

In dit deel krijg je ook meer te weten over het verleden van Lumikki. Ze heeft namelijk een relatie gehad, en die wordt uitvoerig beschreven (de eerste keer wordt het wel ietsje te goed beschreven…). Ook kom je meer te weten over het verleden van haar vader en de achtergrond van Lumikki, maar zijzelf twijfelt of dit de waarheid is of niet. Lenka heeft in het begin goede bewijzen dat ze de halfzus van Lumikki is, maar het is nogal toevallig dat ze elkaar hebben gevonden en als lezer krijg je wel meer vraagtekens bij Lenka. Het mysterie zorgt er wel voor dat je aan het boek blijft denken zodat je het al snel weer oppakt.

De spanning moest eerst langzaam op gang komen, maar aan het eind kon ik dit boek niet wegleggen. Ik vond dit einde oneindig veel spannender dan in deel 1! Ook zat er in dit boek weer een klein sprookjesachtig tintje wat heel subtiel in het verhaal was verwerkt, wat ik erg goed vond. Salla Simukka heeft weer een mooi boek in elkaar gezet en ik kijk er naar uit om het laatste deel in deze trilogie te gaan lezen!

[bol_product_links block_id=”bol_54dbaef46a54c_selected-products” products=”9200000027344551″ name=”Wit als Sneeuw” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”250″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”1″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.