Recensie: Witte Kat

Titel: Witte Kat (Vloekwerkers #1)
Auteur: Holly Black
Genre: Fantasy, Young Adult
Uitgeverij: van Goor
Bladzijdes: 311
Bindwijze: Paperback
Prijs: 19,95
Cijfer: 8/10
Link naar de Goodreads pagina

Cassel hoort thuis in een familie van vloekwerkers. Vloekwerkers kunnen met behulp van een aanraking gevoelens bij je opbrengen, je geheugen uitwissen of gebruik maken van andere magische vaardigheden. Elke vloekwerker heeft een eigen speciale kracht. Cassel is de enige in de familie die geen kracht heeft. Vloekwerk is verboden en daarom zit de familie van Cassel in het criminele circuit. Cassel heeft drie jaar geleden zijn beste vriendin Lila vermoord, waardoor hij in een kostschool terecht is gekomen. Zijn moeder zit in de gevangenis, zijn vader is al dood en zijn broers zijn ook het slechte pad op gegaan. Cassel kan geen normaal leven leiden, en vooral niet als een witte kat in zijn leven komt. Wat wil de witte kat duidelijk maken, en is de familie van Cassel wel zo betrouwbaar als hij denkt?

Witte Kat is een spannend eerste deel in de vloekwerkerstrilogie van Holly Black. Black houdt de mysterie en de raadsels er goed in en ik was verbaasd over de plotwendingen. In het begin weet je nog weinig van het hele vloekwerkersgedoe, maar dat wordt langzamerhand steeds duidelijker. De achtergrond van de familie en het verleden van Cassel komt steeds meer naar boven drijven, wat heel goed gedaan is.

De ”magie” van de vloekwerkers vond ik heel cool en origineel. Een bepaalde gave kunnen gebruiken door middel van een aanraking heb ik nog nooit eerder gezien, en de verschillende soorten krachten die ze bezitten vond ik ook interessant. Vloekwerkers gebruiken dan ook vaak handschoenen uit voorzorg zodat ze niet per ongeluk een persoon ”betoveren”. Ik vond dit een nieuwe manier van magie die ik wel kan waarderen.

De verhaallijn en de soort magie vond ik dus heel leuk, maar ook de personages hadden wel wat. Ze hadden allemaal wat mysterieus en hun eigen manier van doen. Elke personage heeft een duistere kant, maar dat kunnen ze nog goed verbloemen door de familieband die Cassel met ze heeft. Op een gegeven moment wist ik ook echt niet wie ik kon vertrouwen en wie juist aan de goede kant stond. Ik kon me daarom goed inleven in Cassel.

Holly Black heeft een goede start gemaakt in deze trilogie. Dit boek is mysterieus, spannend, duister en origineel. Ik kan niet wachten om deel 2 te gaan lezen en nieuwe avonturen van Cassel te kunnen meemaken!

2 reacties

    • Thyrze op november 3, 2014 om 6:53 pm
    • Reageer

    De cover sprak me nooit zo aan, maar het klinkt toch wel goed! Misschien moet ik het boek toch maar eens bij de bieb lenen haha.

    1. Ik vind de cover ook niet zo mooi, maar het verhaal is echt verbazingwekkend goed!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.