Recensie: Wonderlust

Titel: Wonderlust

Auteur: Merel Stegeman

Genre: Invulboek, Reizen, Reisjournal

Uitgeverij: Kosmos

Bladzijdes: 208

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9789021572468

Prijs: 17,50

Dit is een travel journal die zich niet richt op alle plekken waar je bent geweest en wat je allemaal hebt gedaan, maar wat je van de reis hebt geleerd en wat voor ervaringen je hebt opgedaan. Voor, tijdens en na je reis kan je vragen beantwoorden zodat je optimaal van je reis kan genieten.

Ik kreeg laatst een mailtje met de vraag of ik was geïnteresseerd in een travel journal die zich weet te onderscheiden van de standaard reisboeken waarin je alleen maar opschrijft wat je hebt beleefd op je bestemming. Ik was net terug van mijn vakantie naar Tokyo, dus ik was erg benieuwd wat dit boek mij bij zou brengen. Ga ik deze journal tijdens mijn volgende reis naar Japan gebruiken, of laat ik hem thuis liggen?

Laten we beginnen met het uiterlijk van het boek. Het boek is volledig vormgegeven met de hand door Merel Stegeman. Deze persoonlijke touche aan deze journal beviel me enorm, zeker omdat Merel handletteren zeker onder de knie heeft. Leuke en subtiele illustraties, originele manieren van het opschrijven de tekst, het voelde echt aan als een travel journal die al qua opzet voor je is ingevuld. De antwoorden moeten natuurlijk van jou komen! Het boek heeft een touwtje om hem stevig te houden, maar ik vind het materiaal van de buitenkant alleen erg onprettig aanvoelen. Het voelt haast aan als karton, wat ik wel jammer vind omdat de illustraties vragen om fijn materiaal voor de omslag.

De vragen die Merel Stegeman aan je stelt vond ik zeker vernieuwend. Merel stelt je vragen waardoor je dieper nadenkt over je reis en je krijgt verschillende opdrachten in dit boek waardoor je vakantie een hele andere wending kan hebben. Door de vragen kan je erachter komen wat echt belangrijk is aan je bestemming en beleef je weer andere avonturen die je niet zou beleven zonder dit boekje. Er is ook genoeg ruimte om je antwoorden op te schrijven en er zijn genoeg bladzijdes waarin je zelf kan schrijven over je reis, zonder vragen te beantwoorden. Ik vond de vragen af en toe wat zweverig en niet elke vraag zou ik beantwoorden, maar deze kan je uiteraard gewoon skippen.

Een van de belangrijkste dingen aan deze journal zijn de tips die Merel Stegeman je geeft die je nodig hebt voor, tijdens en na je reis. Merel heeft genoeg reiservaring en kan je daarom wat handige tips geven die je kan toepassen op je reis. Zo weet je je goed voor te bereiden op je reis, weet je tijdens je reis niet al te veel zorgen te maken en kan je met de tips na je reis nog genoeg manier toepassen zodat je zelfs na je vakantie kan genieten van de vakantiebestemming.

Ook al duurt het nog even voordat ik weer terug naar Japan ga, maar dan ben ik van plan om een veel langere periode te gaan reizen door dit land. En, gaat deze journal dan mee? Ik denk van wel! Het kan leiden tot nieuwe inzichten en ik vind het erg fijn om tijdens een reis het avontuur vast te leggen, wat zeker kan met deze journal. Reserveer dus maar een plek voor deze journal in je koffer de volgende keer als je een mooie reis gaat maken!

Beoordeling: 7/10

Ik heb dit boek mogen ontvangen als recensie-exemplaar, in ruil voor een eerlijke recensie en promotie op social media, waar ik de uitgeverij erg dankbaar voor ben.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.