Recensie: Your Guide to Japan

Titel: Your Guide to Japan

Auteur: Amy Crabtree

Genre: Reizen, Japan

Bladzijdes: 300

Bindwijze: Paperback

ISBN: 9781527264281

Prijs: 15,00 pond

Link naar de pagina op Goodreads

Wil je op vakantie naar Japan? Dan is deze gids voor jou! Amy, van het YouTube-kanaal Cake with Faces, heeft al meerdere reizen gemaakt naar Japan. Ze vertelt je alles over Japan in deze reisgids, waarin jij je reis kan plannen naar een van de mooiste landen in de wereld!

Twee jaar geleden ben ik een week naar Tokyo gegaan, een van de mooiste vakanties die ik ooit heb meegemaakt. Sinds ik terug ben wil ik weer terug, en doe ik wekelijks weer inspiratie op voor plekken die ik in Japan hoop te bezoeken. Toen Amy op haar kanaal een Kickstarter introduceerde voor een reisgids van Japan, besloot ik hem in huis te halen. Hoewel ik al veel reisgidsen heb gelezen en YouTube-videos heb bekeken, was ik benieuwd of ik nog meer tips over Japan kon krijgen in dit boek. Nou, dat was zeker het geval!

Your Guide to Japan voelt aan alsof je met een vriend(in) praat over zijn/haar vakantie in Japan. Amy vertelt op een hele prettige wijze over Japan en alle dingen die daarbij komen kijken. Het boek begint met tips voor het boeken van je vakantie. Wanneer kan je het beste naar Japan op vakantie, wat zijn goede manieren voor vervoer en waar kan je het beste verblijven? Amy vertelt je allemaal tips die ze heeft opgedaan tijdens haar vele vakanties. Het is totaal niet droog van stof zoals normale reisgidsen, maar je krijgt echte tips qua bezienswaardigheden die Amy zelf erg tof vindt. Na de praktische informatie over de voorbereiding neemt Amy alle wijken van Tokyo onder de loep en vertelt ze ook over andere plekken in Japan. Na haar tips vertelt ze nog over tips wat betreft de taal, wat voor eten er allemaal te vinden is en nog dingen zoals etiquette.

Amy heeft het hele boek zelf ontworpen, waardoor de pagina’s heel speels aanvoelen en waarbij je vele mooie foto’s ziet van Tokyo en Japan. Daarbij ontwerpt Amy ook veel merchandise, dus wat schattige icoontjes zijn daardoor ook te zien. Ook kan je je eigen lijstjes opschrijven over de plekken die je wilt bezoeken, voedsel dat je wilt eten en meer. Wat zelf iets minder is aan dit boek? Er wordt voornamelijk gesproken over Tokyo, maar de gebieden buiten de hoofdstad worden iets korter besproken. Daarbij is deze gids voornamelijk bedoeld voor de wat meer geeky reizigers, aangezien de locaties voornamelijk gericht zijn op anime-liefhebbers. Tot slot worden eerst de wijken van Tokyo behandeld, om vervolgens tips rondom Tokyo te behandelen binnen een bepaald thema. Bij de thema-stukken lees je bezienswaardigheden die eerder in het boek zijn besproken, waardoor het wat herhalend is. Afgezien daarvan is het boek ontzetten praktisch en is het heel toegankelijk.

Your Guide to Japan is perfect voor toeristen die voor het eerst naar Japan gaan, maar het is ook erg handig voor de Japan-experts. Zo had ik nog dingen gelezen die ik zelf eerst niet wist, en zeker ga toepassen bij mijn volgende vakantie naar Japan. En als je nog meer inspiratie wilt kan je ook de video’s van Amy bekijken, zodat je nog meer zin hebt in je vakantie naar Japan! Nieuwsgierig geworden naar het boek? Je kan hem hier bestellen!

Beoordeling: 9/10

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.