Recensie: Zwart als ebbenhout (Snow White #3)

Titel: Zwart als ebbenhout (Snow White #3)24 Snow White 3 Zwart als ebbenhout Salla Simukka

Auteur: Salla Simukka

Genre: Spanning, Young Adult

Uitgeverij: Clavis Books

Bladzijdes: 142

Bindwijze: Hardcover

Prijs: 17,95

Cijfer: 7/10

Link naar de pagina op Goodreads

 

Lumikki is weer terug op school en voor de kerst wordt er een theatervoorstelling gegeven van een nieuwe versie over Sneeuwwitje waarin Lumikki de hoofdrol heeft. Het gaat goed op school en ze heeft een leuke vriend genaamd Sampsa. Het leven lijkt goed te zijn, maar dat verandert als Lumikki opeens berichtjes krijgt van een geheime aanbidder die haar begint de bedreigen en zelfs haar grootste geheim kent. Dan is er ook nog Vlam, haar ex die nog steeds interesse in haar heeft. De première van het optreden komt dichterbij en Lumikki is van plan haar stalker te stoppen… Maar wie is deze stalker en kan Lumikki wel uit de greep van de stalker ontsnappen?

 

Zwart als ebbenhout is het derde en laatste deel in de Snow White trilogie van Salla Simukka. Het is een tijdje geleden dat ik Wit als sneeuw heb gelezen en ik wilde sinds die tijd dolgraag dit boek lezen. Dit keer een boek met prachtige zwarte zijkant bij de bladzijdes, een plaatje voor in je boekenkast!

 

In Zwart als ebbenhout zijn we, net als het tweede deel, een paar maanden verder en Lumikki is redelijk bijgekomen van de avonturen in Praag. Tijdens het lezen kwam de ware Lumikki naar boven en leerde ik haar echt kennen. Lumikki is een bijzonder personage die altijd al iets te verbergen had en nu begrijp ik eindelijk waarom zij weinig mensen vertrouwt. Ik was echt geschokt toen ik het complete plaatje van Lumikki voor me had, het heeft me echt verrast en hierdoor vind ik haar nog interessanter dan ervoor. Ook wordt er meer gesproken over Vlam, de ex van Lumikki en ook dit was een hele verrassing voor me.

 

Lumikki heeft een geheime aanbidder, of beter gezegd een creepy stalker en dit zorgde voor genoeg spanning in het verhaal. Af en toe werden er stukjes beschreven vanuit het perspectief van de stalker en dat was heel angstaanjagend. Ik probeerde de dader op te sporen, maar de dader had ik niet zien aankomen! Het einde van dit boek vond ik enorm spannend en hierdoor is deze serie op een geweldige wijze afgerond. Simukka heeft me zeker niet teleurgesteld met haar unieke schrijfstijl.

 

Een minpunt van dit boek? Het was zo kort! Net toen ik echt in het verhaal zat en ik door de bladzijdes heen vloog, was het al afgelopen. In dit boek krijg je onwijs veel informatie over de personages en de stalker maakte de inhoud van dit boek heel spannend, dit had zeker langer gemogen! Dit boek is kort maar krachtig, maar ik had gewild dat het langer was geweest en ik meer kon lezen over Lumikki en alle geheimen die hier bekend worden gemaakt. Volgende keer maar wat dikkere boeken schrijven Salla Simukka!

2 reacties

  1. Ik vond dit deel echt een verrassing, wat er allemaal achter Lumikki schuilt… Wow!

  2. Hmmm, klinkt alsof het laatste deel toch ook nog wel een must-read is als je de andere twee gelezen hebt.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.