Seraph of the End

Als echte geeky Japanliefhebber kijk ik maar al te graag anime. Ik probeer zo veel mogelijk bekende anime te zien die erg populair zijn, dus na een tijdje kwam ik uit bij de anime Seraph of the End. Op conventies zag ik soms cosplayers van deze anime voorbij lopen, maar afgezien van het typische zwart-groene uniform, wist ik er verder niks van. Tijd om daar verandering in te brengen! Deze anime van 24 afleveringen (die nog bezig is, dus nieuwe seizoenen zouden nog volgen) keek ik binnen ongeveer een weekje uit, was dat het waard?

In 2012 kwam er een gevaarlijke virus vrij die elke persoon doodde die ouder was dan dertien jaar. Alleen kinderen overleefden dit virus en werden gepakt als slaven voor vampieren, die eindelijk uit hun donkere schuilplaatsen kwamen. Alle kinderen worden gedwongen om hun bloed af te staan zodat de vampiers gevoerd worden. Yuichiro is een van de kinderen die als slaaf dient voor de vampiers. Hij heeft een vriendengroepje die elkaar familie noemen, maar Yuichiro wil ontsnappen aan de vampiers. Samen met zijn beste vriend Mikaela probeert hij met hun groepje te ontsnappen, alleen wordt de hele groep uitgemoord door een vampier, behalve Yuichiro, die weet te vluchten. In de buitenwereld komt hij erachter dat er toch overlevenden waren, namelijk de Moon Demon Company, die de vampiers willen vermoorden. Yuichiro is ook vastberaden om alle vampiers te vermoorden, de personen die zijn familie hebben laten sterven, alleen pakt dit anders uit dan verwacht…

 

Seraph of the End is een spannende, post-apocalyptische en magische serie. Deze wereld is nogal verdorven door het dodelijke virus, vele gebouwen zijn vervallen en steden zijn uitgestorven. Dit maakt de wereld nogal akelig, helemaal als je weet dat er vampiers op de loer zijn die je makkelijk als slaaf willen. Yuichiro weet in ieder geval te ontsnappen aan deze vampiers en gaat er alles aan doen om de vampiers te vermoorden, dus hij sluit zich aan bij een leger. Niet zo maar een leger, een leger die connecties heeft met demonen! Elke soldaat heeft namelijk een demonwapen, een wapen waaruit ze krachten verlenen van een sterke maar gevaarlijke demon. Yuichiro weet in het leger te komen en is klaar om de vampiers een lesje te leren. Hierdoor kan je genoeg spannende en flitsende gevechten verwachten. Zeker op het einde wordt de strijd groter en groter en ik heb meerdere keren echt genoten van de actie in het verhaal. Het hele team van Yuichiro is ontzettend sterk, maar de vampiers zijn ook sterke tegenstanders. De laatste aflevering vond ik ook heel spectaculair en ook wat bizar, ik voorspel in ieder geval nog meer knallende actie in het volgende seizoen! De tekenstijl vind ik ook erg mooi gedaan, vooral de ogen zijn erg sprekend en kleurrijk.

Hoewel de spanning er lekker in zit en ik ook de personages heel sterk over vind komen, was Seraph of the End niet precies wat ik ervan verwachtte. Een plottwist in het begin wordt al verklapt bij het openingslied van de serie, waardoor er al snel een verrassing teniet werd gedaan. Er zaten genoeg gevechten in de serie, maar aan de andere kant wist het mij niet enorm te boeien. Het was niet saai, maar het wist me nog niet zo te raken dat ik niet kon stoppen met kijken. Ik had best hoge verwachtingen van deze anime, maar de serie is juist nogal basic en had niet iets wat ik heel origineel vond. Vampiers? Ja, die ken ik. Demonen? Oké, die ken ik ook. Er was niet iets speciaals wat me echt aantrok, waardoor de serie nogal vlakjes bleef. Daarbij vond ik de muziek verre van prettig om te horen, zeker bij alle stukjes waarin vampiers voorkwamen.

 

Seraph of the End, is het de hype waard? Ik vind het zelf iets te overdreven. Het had nog iets beter gekund, omdat ik die pit mistte die deze anime echt heel goed zou kunnen maken. Het volgende seizoen zou ik zeker willen kijken, alleen hoop ik dan op een nog uitgebreidere wereld waardoor de serie echt aanvoelt als een fantastisch geheel. Een anime die wat verbetering kan gebruiken, maar wel leuk vermaak is voor tussendoor.

1 reactie

  1. Ik heb zelf het eerste deel van de manga net uit en vind het al erg leuk! ben benieuwd naar de volgende delen en naar de serie 😀

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.