Serierecensie: After Life – Seizoen 1

After Life is een serie die ik vorig jaar meerdere keren heb gezien, het is een van mijn favoriete series! Het eerste seizoen is maar rond de 3 uur, dus binnen een dagje heb je hem uit. Aangezien het tweede seizoen bijna uitkomt (namelijk morgen), wil ik je graag enthousiast maken voor deze serie, want hij is zeker de moeite waard om te zien!

Tony is een journalist bij een lokale krant, waarin hij vooral artikelen schrijft over bijzondere dingen die de bewoners van het dorp meemaken of bezitten. Zijn vrouw is overleden en na haar dood ziet hij het leven niet meer zitten. Hij is erg depressief, waardoor hij ook zelfmoordneigingen heeft. Bij een poging deed hij het toch niet, omdat zijn hond hongerig was. Sindsdien vindt hij het een superkracht om nergens om te geven en te doen waar hij maar zin in heeft, want het leven heeft weinig zin.

Bron: IMDb

Op het eerste ogenblik lijkt deze serie een erg depressiefmakende serie, maar dit is zeker niet het geval. Het begint natuurlijk wel vrij heftig, aangezien Tony (gespeeld door Ricky Gervais) erg depressief is nadat zijn vrouw aan borstkanker is overleden. Zij was zijn wereld en hij was zo gelukkig met haar, maar nu weet hij niet meer hoe hij kan genieten van het leven. Hij heeft lak aan alles en iedereen, wat juist erg komisch is. Tony bevat veel zwarte humor, wat erg past bij de Britse setting.

Bron: IMDb

Ik heb me echt kapot gelachen om deze serie. Dit kwam vooral door de ongemakkelijkheid die een hilarische ondertoon had. De artikelen die Tony moet schrijven zijn echt belachelijk voor woorden en je voelt gewoon hoe gênant Tony zich voelt als hij weer op bezoek is bij een dorpsgekkie. Daarbij weet de serie te beginnen met een duister randje, maar optimisme heeft juist de overhand naarmate de serie vordert. Vooral het einde wist me te ontroeren omdat Tony ontdekt dat het leven nog veel te bieden heeft, wat ook komt door de meest aandoenlijke collega’s en familieleden van Tony die hem al het geluk van de wereld gunnen.

After Life is een serie die naast veel zwarte Britse humor en hilarische ongemakkelijkheid veel mooie boodschappen kan bieden en je dag een stuk beter kan maken. Laat je niet uit het veld slaan bij de eerste aflevering, het eerste seizoen moet je gewoon afkijken zodat je afsluit met een heel fijn gevoel. Ik ben wat huiverig over het tweede seizoen (aangezien het eerste seizoen al vrij bevredigend was afgerond), maar aan de andere kant kan ik niet wachten op meer geweldige dingen die Tony gaat doen. De serie verdient wat mij betreft een dikke 9 en ik ga morgen meteen het nieuwe seizoen bekijken!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.