Serierecensie: After Life Seizoen 2

After Life had een geweldig eerste seizoen. Het is een sarcastische serie vol zwarte humor, maar ook met een emotionele laag. Ricky Gervais is een geniale acteur en toen eenmaal bekend werd gemaakt dat er een tweede seizoen zou komen, was ik lichtelijk huiverig. Het eerste seizoen eindigde heel prettig, moet de serie dan nog doorgaan? Ach ja, toen de serie online kwam, had ik hem meteen gezien. Was het de moeite waard, of had de serie bij een seizoen moeten blijven?

Bron: IMDb

In het begin van het seizoen is duidelijk dat Tony nog steeds veel rouwt om zijn vrouw. Hij kijkt nog steeds oude video’s van haar en hoewel hij niet meer schijt heeft aan iedereen, is het nog steeds zwaar om te leven zonder de liefde van zijn leven. Hij weet nu wel anderen te helpen, wat hartverwarmend is om te zien. Tony stelt zich steeds meer open voor zijn verdriet, wat hij ook kan uiten aan anderen. Zijn collega’s, de weduwe bij de begraafplaats, de sekswerker die hem helpt bij het huishouden en zelfs de postbode staan hem bij. Aan de ene kant zijn veel dingen een herhaling van het eerste seizoen, maar dat is totaal niet erg. Het is juist heel typerend voor deze serie en de zwartgallige humor en ongemakkelijke interviews voor de lokale krant waren weer erg hilarisch.

Bron: IMDb

Ik vond het mooi om te zien dat Tony steeds meer over zijn vrouw vertelt en wat hij precies aan haar mist. Het is haast hartverscheurend om te zien hoeveel pijn Tony heeft, aan de oude video’s is te zien hoe dol hij op haar was. Hoewel je zijn vrouw nooit echt meemaakt, snap je wel waarom die twee een perfecte match zijn. Zijn gemis zorgt voor een lastige situatie met de verpleegster van zijn vader, die wel een klik met hem heeft. Je wenst Tony het allerbeste en de tragedie in dit seizoen was nog sterker dan het eerste seizoen. Hij maakt veel treurige dingen mee, maar dit wordt afgewisseld door de vriendschappen die Tony heeft met zijn naasten, die met hem te doen hebben.

Alle personages zijn zo aandoenlijk en zorgen ervoor dat dit seizoen nog sterker is dan het eerste seizoen. Ik was eerst dus wat huiverig, maar ik ben juist laaiend enthousiast over dit vervolg. Nu hoop ik juist dat er meer seizoenen gaan komen, omdat ik geen genoeg kan krijgen van alle gekke krantenverhalen, alle naasten van Tony en nog meer verhalen van Tony’s vrouw. Een prachtige serie die je zowel een lach als een traan kan bezorgen.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.