Serierecensie: De Tales of Arcadia-series

Een paar jaar geleden kreeg ik van een bloglezer Tales of Arcadia: Trollhunters als aanrader, een serie die ik echt moest volgen. Zo gezegd, zo gedaan! Trollhunters vond ik een erg goede serie (gemaakt door Guillermo del Toro), en de serie is een deel van een driedelige-serie waarin elke keer weer een ander ”magisch/bijzonder” wezen de hoofdrol heeft. Graag vertel ik je over deze franchise op Netflix, want het is zo veel toffer dan je in eerste instantie denkt! Er zijn ook genoeg boeken van (daar begon Guillermo mee, om vervolgens het verhaal als serie te maken), dus hier kan je ook aan beginnen mocht je nog meer willen lezen over Arcadia.

Bron: IMDb

Trollhunters is dus de eerste serie, die gaat over Jim. Wanneer hij een amulet vindt, wordt hij gekozen om de volgende Trollhunter te worden en de trollen (die onder Arcadia leven) te beschermen. Hij is de eerste menselijke Trollhunter en moet zichzelf bewijzen terwijl duistere krachten Arcadia bedreigen… Dit is een serie van drie seizoenen van 26, 13 en 13 afleveringen van elk ongeveer twintig minuten. De animatie van de serie is echt indrukwekkend (iets wat ook doorzet in de latere series), alle gevechten, magische wezens en locaties zijn erg levendig en kleurrijk afgebeeld. Het verhaal van Trollhunters was voor mij ook heel indrukwekkend. De personages zijn erg uitgewerkt, Jim wordt steeds sterker en is sympathiek en er zijn verschillende verhaallijnen die veel spanningen opleveren binnen Arcadia. Het is vaak genoeg spannend, en de laatste afleveringen zorgden ervoor dat ik niet kon stoppen met kijken. Het laatste seizoen is misschien wat gehaast, maar heeft ook een achterliggende reden. Daarnaast zijn er personages die maar heel even in de serie voorkomen, maar dienen als introductie voor de volgende twee series.

Bron: IMDb

Wanneer er een grote strijd is gestreden voor de Trolls, is er weer rust in Arcadia. Althans, dat is het maar voor even! In 3Below volg je Aja en Krel, een broer en zus die uit de ruimte komen. Ze zijn aliens van een koninklijke familie die zijn gevlucht van hun planeet, samen met hun bodyguard. Door hun geavanceerde technologie kunnen ze een menselijk uiterlijk krijgen, hoewel ze nog moeten leren om te leven als mensen. Dit leidt tot veel grappige taferelen, aangezien de twee erg sociaal ongemakkelijk zijn. Hoewel ik de aliens zelf niet heel interessant vond, hadden deze twee seizoenen mij zeker te pakken. Een paar oude bekenden van Trollhunters kwamen nog voorbij en ook hier was er een sterke strijd die mij wist te raken.

Tot slot hebben we Wizards, die dus gaat over een jongen die wordt opgeleid door Merlin. Een paar oude bekenden worden in deze tovenaarswereld gestort en gaan terug in de tijd, ze zijn in Camelot! Dit is maar één seizoen van dertien afleveringen, welke voor mij toch iets te gehaast aanvoelde. Ik had genoten van een paar personages die veel aandacht kregen, maar het verhaal zou beter uit de verf komen als het seizoen wat langer was. Afgezien daarvan vond ik het heel interessant om terug in de tijd te gaan, aangezien je meer over de oorsprong van de Trollhunter en magie in Arcadia leert.

En nu? Nu is het afwachten tot de film Tales of Arcadia: Rise of the Titans, waarin de drie verhaallijnen volledig bij elkaar komen voor een spectaculaire finale! Ik kan in ieder geval niet wachten, want er zijn een hoop problemen opgelost in Wizards, maar de personages moeten echt nog een waardig einde krijgen. Mocht je dus een magische fantasy/sci-fi reeks willen ontdekken, moet je zeker Tales of Arcadia een kans geven. Toffe animatie, personages die aan je gaan groeien en veel verhaallijnen die goed op elkaar aansluiten. Het is gewoon op Netflix te zien, dus je kan er makkelijk aan beginnen! En in de tussentijd? Misschien dat ik nog wat boeken van deze series ga aanschaffen om mijn Arcadia-dorst te stillen…

Heb jij Tales of Arcadia al een kans gegeven?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.