Serierecensie: Deadly Class – Seizoen 1

Op Netflix kwam laatst bij mij een trailer voorbij van Deadly Class, een serie die me al snel wist vast te pakken. Een school waarin leerlingen worden getraind om echte moordenaars te worden. Ik had eerst verwacht dat dit een Netflic Original te zijn, maar het blijkt van Sifi af te komen (die normaal crappy series maakt). Na een aflevering was ik verslaafd, dus blijkbaar kan Sifi er wel wat van!

Bron: IMDb

Marcus heeft zijn ouders jaren geleden verloren en woont sindsdien op straat. Hij staat berucht omdat hij een heel weeshuis heeft vermoord, waardoor hij wordt gevonden door leden van middelbare school die hun leerlingen opleidt tot moordenaars. Hij ziet er eerst niet zitten, maar besluit dan toch zich aan te melden. Hij komt terecht in een klas vol moordenaars, waardoor zijn leefsituatie er niet veiliger door wordt…

Als je houdt van ruige personages, bloederige gevechten, hele pakkende cast zoals The Umbrella Academy, de sfeer van de jaren 80 van Stranger Things en een bijzondere middelbare school die wat weg heeft van de Evernight-boeken van Jay Kristoff, is dit de serie voor jou. Het is een verslavende serie van tien afleveringen waarin je meerdere pubers volgt die erg gewelddadig uit de hoek komen, zowel met wapens als met vuisten. Verwacht veel gevechten, veel bloed en ook veel drugs en alcohol, het gaat er ruig aan toe op school! Elk personage heeft een bijzonder achtergrondverhaal (welke wordt uitgebeeld in comicstijl, aangezien de serie is gebaseerd op comics), wat de cast nog indrukwekkender maakt. Zo speelt de hoofdpersoon van To All The Boys I’ve Loved Before geen poesliefmeisje meer, maar juist een stoere chick die voor niemand bang is. Naast de studenten zijn er nog gevaarlijke leraren waar je geen grap mee kan uithalen, waardoor de spanning constant hoog blijft. Ik heb zo genoten van alle personages en de samenwerkingen die ze met elkaar hebben weet de serie naar een hoger niveau te tillen.

Bron: Justwatch

De serie is lekker puberaal (aangezien de personages barstten van de hormonen en een vleugje bloedlust), maar weet ook de spanningen erg hoog te maken. Marcus heeft namelijk een geheim, waardoor een personage wordt geïntroduceerd waar je echt de rillingen van krijgt. De serie is hard, maar daardoor erg onvoorspelbaar en weet je keer op keer te verrassen. Mocht je in ieder geval niet schrikken van wat gewelddadigheid (en de meest spectaculaire en pijnlijke moorden), ga je echt genieten van deze show.

Bron: SerieBinge

Deadly Class is een van mijn favoriete series geworden en het einde schreeuwt om het vervolg, maar dan… Kom je erachter dat de serie is gecanceld. Ontzettend pijnlijk, want ik wil zo graag verder! Nu ga ik waarschijnlijk de comics verzamelen zodat ik weet hoe het verder gaat, maar er is nog hoop. Aangezien Netflix het eerste seizoen heeft aangekocht, bestaat er een kans dat zij de serie gaan voortzetten. Daarom raad ik je alleen maar aan om deze serie te gaan zien, want dan is de kans groter dat er een tweede seizoen gaat komen! Met deze fenomenale cast en epische gevechten kan een tweede seizoen ook fantastisch gaan worden. Een tweede seizoen moet er hoe dan ook gaan komen! Geef vooral deze serie op Netflix een kans en spam ze vol, zodat deze veelbelovende serie nog meer afleveringen gaat krijgen.

1 reactie

    • Lisette op februari 3, 2024 om 8:24 pm
    • Reageer

    Hee! Ik kan deadly class niet vinden op Netflix… weet je toevallig waar ik hem nog kan kijken?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.