Serierecensie: Derek

Ricky Gervais leerde ik kennen door After Life, een fantastische serie over depressie en rouw, maar dan op een komische en hoopvolle manier getoond. Ik wilde zeker meer van deze acteur zien, dus ik zag Derek voorbij komen op Netflix. Een serie die ik al snel ging kijken, want ik had zo’n vermoeden dat dit ook een geweldige serie is. En ja hoor, ik had gelijk!

Bron: IMDb

Derek is een autistische man die bij een bejaardentehuis werkt en zuster Hannah helpt met het verzorgen van alle ouderen. Hij is een loyale man vol levenslust, waardoor hij zijn collega’s en bewoners in het bejaardentehuis iets blijer maakt dan voorheen.

Derek is een serie die zo grappig is, maar ook een dramatische ondertoon heeft. De serie bestaat uit twee seizoenen en een afsluitende aflevering van een uur. De afleveringen zijn rond de 25 minuten en laten zien hoe aandoenlijk en liefdevol Derek is. Hij is een bijzondere man met een jeugdige blik op het leven. Ondanks dat hij veel dingen snapt, is hij juist degene in de serie die het leven begrijpt. Hij geeft aan dat je gelukkig moet zijn en andere mensen moet helpen, en dat je daardoor nog gelukkiger wordt. Hij geeft zo veel om zijn medemens en hij weet met gemak je hart te veroveren. Ricky Gervais speelt echt fantastisch, Derek is echt hartverwarmend en aandoenlijk om te zien.

Bron: IMDb

Als je After Life hebt gezien, zie je ook wat mooie overeenkomsten met deze serie. Derek is van 2012 tot 2014 opgenomen en een paar acteurs van After Life hebben ook een rol in Derek. Deze serie heeft dezelfde ongemakkelijke momenten, maar hier is alles iets vrolijker ingesteld. De rest van het personeel van het bejaardentehuis zijn ook allemaal aparte types, maar ook zij weten sympathie op te wekken bij de kijker. Kev is wellicht een tikkeltje te grof in sommige afleveringen, maar laat je dat zeker niet uit het veld slaan. Er zijn momenten waardoor Derek je kan laten huilen door zijn aandoenlijke gedachtegang. Zo belt hij het alarmnummer op omdat hij een dood vogeltje vindt buiten, maar hoopt hem nog te kunnen redden. Hij is zo lief, en als je eenmaal zijn verdrietige kant ziet, is zijn hart niet de enige die even breekt. Gelukkig weet hij er altijd bovenop te komen en positief in het leven te staan.

Bron: IMDb

Ik heb erg genoten van Derek, een serie met een lach en een traan. Met een aandoenlijke hoofdpersoon zit je zeker goed, maar de serie laat ook zien dat de zorg voor ouderen een heel mooi beroep kan zijn. Zeker de moeite waard om opnieuw te zien, wat ik ook zeker ga doen!

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.