Serierecensie: Dracula

Aan het begin van het jaar kwam Dracula online op Netflix, een serie van drie afleveringen over de meest beroemde vampier. Hoewel ik nog niet heel enthousiast was over deze serie, was ik wel nieuwsgierig geworden toen ik hoorde dat de makers van Sherlock de serie maakten. Als deze serie dezelfde sfeer zou hebben, zou het vast een topper zijn!

Dracula is de bloeddrinkende graaf in Transsylvanië in 1897. Hij heeft grootste plannen als hij hoort over Engeland, een land waar genoeg te drinken valt! Zuster Agatha wil alleen zijn plannen dwarsbomen, vooral omdat een heel land nu in gevaar is.

Ik moet zeggen dat ik in het begin even moest in komen in het verhaal. Dracula is een hele oude man en krijgt bezoek van Jonathan Harker, die juist stapje voor stapje achteruit gaat doordat Dracula zijn bloed drinkt, terwijl Dracula zelf alleen maar jonger en sterker oogt. De eerste aflevering vond ik daardoor vooral heel akelig, want Jonathan ziet genoeg gruwelen, zoals zombies die Dracula bewaakt in zijn kerkers. Het gaf me een wat ongemakkelijk gevoel, maar dat veranderde wel toen het verhaal wat verder kwam. Dit kwam ook vooral omdat deze serie niet volledig een horror is, maar ook niet volledig de humor bevat van Sherlock. Het zat er allemaal net tussenin, maar een mooie balans was er ook niet in te vinden.

Halverwege de eerste aflevering wordt het verhaal grotesker en snap je meer over Agatha, die van plan is om Dracula uit te schakelen. De serie heeft veel meer actie en wat toffe wendingen waardoor ik steeds meer in het verhaal kwam. De afleveringen hebben veel flashbacks, waardoor je gaandeweg de aflevering steeds beter begrijpt wat er is gebeurd. Erg goed gedaan, want als kijker blijf je dan toch even hangen als je de huidige situatie ziet en benieuwd raakt hoe dit kwam. Vooral de derde aflevering had wat heerlijke plottwists waardoor ik juist niet kon stoppen met kijken!

Ik was erg onder de indruk van Dracula (Claes Bang) en Agatha (Dolly Wells), hun acteerwerk had inderdaad de Sherlock-standaarden die je als kijker verwacht. Het einde bracht een mooie ontknoping aan deze serie, dus het is een ideale serie voor als je een avondje niks te doen hebt en zin hebt in wat bloederige taferelen en heftig plotwendingen. Nu hoorde ik dat Claes Bang graag zou willen meespelen in een tweede seizoen, maar ik denk zelf dat de makers het hierbij beter kunnen laten.

Heb jij Dracula al gezien, wat vond je ervan?

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.