Serierecensie: Feel Good – Seizoen 1

Nu we momenteel een tijdje binnen moeten zitten, is er genoeg gelegenheid om series te kijken. Feel Good was een van de series die ik in maart wilde zien, dus toen die uitkwam, had ik hem al snel gezien. Het zijn maar zes aflevering van elk 25 minuten, dus dit is een serie die je binnen een mum van tijd hebt bekeken. Dit scheen een semi-autobiografisch verhaal te zijn over een vrouwelijke cabaretier die dealt met verslaving, wat al erg interessant klonk. Is deze serie de moeite waard om te zien?

Bron: IMDb

Mae Martin komt uit Canada, maar treedt tegenwoordig op in een comedyclub in Engeland. Tijdens een van haar shows leert ze George kennen, een vrouw die tot nu toe alleen op mannen viel. De twee vallen als een blok voor elkaar en al snel trekt Mae bij George in huis. George weet alleen niet dat Mae een verleden heeft met drugs, wat de relatie stukke moeilijker maakt dan eerst.

Bron: IMDb

Feel Good is een serie die je aan de ene kant goed doet voelen door de uitstekende cast en de humor, maar aan de andere kant weet het je hart goed te breken. Dit verhaal is gebaseerd op de realiteit, wat het verhaal alleen maar pakkender maakt. Het is een serie die vele onderwerpen aansnijdt. Het laat zien hoe heftig een verslaving kan zijn en dat je ondanks dat je clean bent nog veel nare gevolgen ervaart. Daarbij weet het ook onderwerpen zoals geslacht en seksualiteit aan te kaarten. Mae en George zijn een geweldig stel, maar George is nog niet uit de kast voor haar vrienden, wat Mae best lastig vindt. Je merkt Mae’s onzekerheid, haar spijt en gespannen relatie met haar ouders en haar onrust. Ze weet de kijker erg goed te raken, net zoals de andere personages.

Bron: IMDb

De serie zit vol Britse humor en komische (en zeker ongemakkelijke) momenten, waardoor ik vaak heb moeten lachen. Alle personages zijn lekker uitgesproken en hebben allemaal eigenaardige eigenschappen, waardoor ze heel sprekend zijn. Alle acteurs spelen ook ontzettend goed en daardoor komen emoties ook hard binnen. Het is een heel oprecht verhaal waarin niet alles goed gaat, wat een hele goede weerspiegeling is van de realiteit.

Ik denk dat deze series veel kijkers kan inspireren. Het geeft een goed beeld van iemand die een verslaving heeft gehad, is een verademing voor liefhebbers van queer-verhalen en heeft een goede dosis humor en emotionele lading die de kijker weet te intrigeren. Het is daarom zeker een aanrader (ik geef de serie een dikke 9) en is ideaal om te kijken als je een paar uurtjes vrij bent.

Geef een antwoord

Jouw e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.